Хубчев: Нито една стотинка от даренията на феновете не е отишла за заплати!


FUTBOL-TV

Хубчев: Нито една стотинка от даренията на феновете не е отишла за заплати!

Старши-треньорът на Левски Петър Хубчев говори пред клубната телевизия преди рестартирането на футболното първенство на България. В петък, 5 юни Левски приема Лудогорец в мач от 25-ия кръг на Първа лига. Специалистът коментира дългото прекъсване на футболния живот заради пандемията от COVID-19, динамичните процеси в клуба и очакванията си за срещите от Първа лига и решаващите полуфинали за Купата на България срещу Локомотив Пловдив.

"Момчетата се отнесоха добре за мача с Витоша Бистрица. Но липсва им играта с топката. Мисля, че всички отбори ще започнат първенството, без да са добре подготвени. В седмицата преди мача ще наблегнем на тактическите упражнения и на тактиката. Този труден период - за Левски се оказа два пъти по-труден, заради всичко, което се случваше в клуба. Футболистите ни получаваха програми, над които да се готвят. Главите на всички обаче бяха заети над това, което се случваше в клуба. Трябва да признаем, че това бе основният проблем, който ни занимаваше. Като цяло обаче - мисля, че всеки се справи. Играчите са здрави, значи сме се справили", призна Хубчев.

"Лично за мен пандемията не беше толкова тежка. Пандемията не бе проблем за хора, които обичат по-спокоен начин на живот. Аз не почувствах обремененост от това нещо. Ако нещата се развиват добре - положително, не само в България, но и в целия свят можем да очакваме футболът да се завърне в ритъма, който го знаем. От всяка една ситуация може да научиш нещо. За мен тази ситуация още не е преминала, за да говорим за изводи", каза Хубчев и коментира финансовата криза в Левски.

"Това е много тежка тема. Малко хора ще ме разберат. Може би такива, които са работили в подобна ситуация. 2-3-4 месеца футболистите не могат да получават заплатите си - какво струва на един треньор да задържи играчите си. За нас е голям успех, като виждам, че 25 души бяха на тренировка. Тези момчета се замислят над бъдещето си. Не се оплаквам от това, което тренират, но главите им не са свободни. Феновете играят голяма роля в отбори като ЦСКА, Левски, Локо Пловдив, Ботев Пловдив и Берое. Феновете са играли голяма роля за тези отбори. Към този момент искам да ви кажа, че от тези дарения на феновете - няма една стотинка, която да е отишла за заплата на футболисти или треньори. За това казвам, че е постижение, че задържахме тези футболисти. Аз намирам и голяма доза етика или морал", обяви Хубчев.

"Пример е Германия. Започнаха преди три седмици и вече имат тежки контузии. Това ме кара да си мисля, че контузиите ще бъдат голям проблем при нас. С цялото си сърце се надявам това да не се окаже вярно. Тези момчета си вадят хляба по този начин. Предстоящите мачове за мен няма да са по-различни. Може би ключовата дума са очаквания. Тук има очаквания за купи и трофеи. Аз мисля, че по-добре да се концентрираме върху работата си и конкретното положение, в което се намираме. Ако работим добре - резултатите ще дойдат. Концентрираме се във всяка тренировка и всеки мач. Ситуацията в Левски беше критична. Даже още е критична. Мислеше се какво ще стане през следващия ден. На никого не му се мислеше за следващото първенство. Има тънък момент - ще има само седмица между старото първенство и новия шампионат. Това не е добре за отбора. В момента обаче по-важни са други въпроси", завърши Хубчев.

  Сподели
139