Равен с Челси ще остави Рома в играта


.

Равен с Челси ще остави Рома в играта

Рома посреща Челси в четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. За “вълците” двубоят е меко казано решаващ. Те ще направят всичко възможно да не загубят този двубой, за да си осигурят класиране за следващата фаза в последните си два мача с преките конкуренти Бордо и Клуж.

Падението на римляните в Италия продължава като в събота те станаха лесна плячка на Ювентус (2:0). След това поражение “джалоросите” са 17-ти в класирането. Това за пореден път накара тифозите им да излязат на протест срещу футболистите и треньора Спалети.

В Шампионската лига Рома се завръща на “Олимпико” след два мача като гост. В първия кръг те бяха ударени от румънския Клуж, след това записаха успокояваща победа над Бордо. На “Стафорд Бридж” тимът не игра зле в защита, но се пропука при един корнер и загуби с 1:0. Сега Рома ще търси поне равния и вероятно пак ще играе прибрано, защото, ако се хвърли в атаки може да пострада.

Челси е като фурия този сезон като често вкарва по 4 и повече гола на мач. Все пак и тимът на Сколари си има слабости и това се видя срещу Ливърпул и то “Стамфорд Бридж” (0:1). След издънката на “мърсисайдци” срещу Тотнъм “сините” си върнаха лидерството в Англия.
В Шампионската лига те са спокойни, постигайки 2 победи у дома и равен катогост на Клуж. В защита Челси също е силен, допускайки само 4 гола. Всичко това става въпреки многобройните контузии в състава на Сколари.

Най-големия проблем за Рома е състоянието на Франческо Тоти,който не игра с Ювентус, тъй като получи болки в контузеното си доскоро коляно. Капитанът ще е под въпрос до последно. Едва ли той ще издържи цял мач на терена. Марко Касети със сигурност отпада той има разтежение. С младата надежда на Рома Алберто Акуилани случаят е същият. Жулио Бапища се завърна успешно срещу Ювентус и сега вероятно ще бъде използван отново.

Поредния пациент в лазарета на Челси е Ашли Коул. Той е получил разтежение в мача с Съндърланд (5:0) и е малко вероятно да играе на “Олимпико”. Шокираща е и новината, че Есиен ще почива още 6 месеца. Явно за него сезонът е приключил. С контузия е още Михаел Балак. Под въпрос са Джо Коул (изкълчен глезен) и Рикардо Карвальо, който наскоро се завърна след като се възстанови от контузия в коляното, за да получи разтежение срещу Хъл.

Многото контузии в двата състава правят мача доста интригуващ. Във всеки случай Челси ще е тимът, който ще диктува играта и ще напада по-усилено. Победа праща “сините” на 1/8-финал, а и изхвърля силен съперник от играта. Рома ще предпочете да внимава и да дебне съперника си. 0:0 ще е добре дошло за “вълците”, които ще имат шанса с две победи над Бордо и Клуж да се намърдат на втората позиция в групата.

Вероятни състави:

Рома: Дони, Панучи, Жуан, Мексес, Рийзе, Де Роси, Писаро, Перота, Баптища, Вучинич, Тоти

Челси: Чех, Босингва, Тери, Алекс, Бридж, Микел, Деко, Лампард, Малуда, Дрогба, Анелка

Последни 5 мача:
Рома: ЗЗЗЗЗ
Челси:  ППЗПП
 
Прогноза на Futbol TV – X
Точен резултат – 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
27