Галин Иванов: Чужденците идват за по шест месеца, тръгват си, после забравят къде са били


FUTBOL-TV

Галин Иванов: Чужденците идват за по шест месеца, тръгват си, после забравят къде са били

Капитанът на Славия Галин Иванов бе днес гост в "Актуално Студио Дерби" с водещ Георги Симеонов. Националът говори пред медиите за силния сезон на "белите“, за победата над Левски преди два кръга, както и за предстоящата евроквалификация с Унгария. 

"Не е само победата на "Герена“. Славия се представя добре. Ние сме единственият отбор, който не падна от Лудогорец и в двата мача. Играем добре и като гост, и като домакин. Виждате, че може само и с български футболисти. Имаме юноши на по 17, 19, 21 години. Не е добре да взимаме чужденци, които идват за по шест месеца, тръгват си, после забравят къде са били. Трябва да има повече уважение към българските футболисти", започна той. 

"Спокойствие във футбола не може да има. Никой не ние опрял нож в гърлото. Президента дойде и ни каза да се забавляваме. Целта е да станем шампиони, шегувам се, разбира се. На четири точки от втория сме, имаме още два мача, надявам се да се представим добре. Младите момчета нямат напрежение, играят по-освободено, затова и нещата се получават“.

"Ако получа добра и изгодна оферта бих я приел, но не на всяка цена. Зимата имах оферта от Казахстан, от два отбора, но реших да остана в Славия. Никой не се е свързвал с мен от Берое. Не е имало оферта от тях Казвам го и приключвам. Относно с ЦСКА 1948 - не се разбрахме“, заяви Иванов.

Бившият футболист на Левски говори и за разликата между българското и унгарското първенство, като сподели и очакванията си от предстоящия съдбоносен мач с Унгария от плейофите за Европейското първенство.

"И в Унгария играят доста чужденци, но са по-качествени от нашите. Местните футболисти играят в Бундеслигата, в Швейцария, играят силов футбол. Имаме качества и играем на наш терен, надявам се пред пълен стадион. Имаме своите шансове да победим. Тежък мач, просто трябва да излезем и да дадем всичко от себе си. Добър колектив са, нямат изявена звезда, играят здраво. Тактически са добре. Нивото не мога да кажа дали е по-добро, но терените са с три класи над нашите. Оттам футболистите изглеждат по-добре на терена. Ние, след мача, сме като диви прасета, а там се играе футбол. Имат добри бази, треньори, възстановяването им е на високо ниво. Там излизаш и се забавляваш“.

"Критики винаги ще има, особено към националния отбор. Дори и да се класираме. Българинът обича да критикува. Все пак живеем в България. Ивелин Попов? Не съм говорил с него, всеки един добър футболист е нужен на България да помогне с каквото може“. заяви Галин Иванов.

  Сподели
295