Челси започва на чисто у дома срещу Съндърланд


.

Челси започва на чисто у дома срещу Съндърланд

Четири години и 8 месеца! 86 мача! Това вече е история. Постижението на Челси без загуба у дома бе прекъснато в по-миналия кръг от Ливърпул. Рано или късно това трябваше да се случи. Едва ли скоро някой ще повтори успеха на “сините”. Реално погледнато това са около 15 мача на “Стамфорд Бридж”, в които отбор от Топ 4 не можа да вземе три точки от лондонския стадион. Последно това бе сторил Арсенал. Вероятността това постижение да се повтори скоро е малка.
Съндърланд е отборът срещу когото ще започне новият опит на Челси за подобен успех. Дали пък “черните котки” няма да влезат в историята като тимът нанесъл второ поредно поражение на Челси на техен терен.

След загубата от Ливърпул, Челси възвърна своята увереност с успех над сензацията Хъл с 3:0 като гост. Това позволи на “сините” да излезат сами на втора позиция, като те са само на три точки от лидера Ливърпул.

Тимът на Рой Кийн постигна чудесна победа миналата седмица срещу Нюкасъл в най-важния мач за отбора през сезона. После обаче дойде неочаквана и нелепа загуба от Стоук с 1:0. Със събраните досега 12 точки “черните котки” са 10-ти в класирането, но опасната зона не е далече от тях. Дори точка от мача с Челси ще е в бонус за гостите.

Рикардо Карвальо ще почива още три седмици. Той тъкмо се бе завърнал в игра и се контузи срещу Хъл. Джо Коул е под въпрос заради болки в глезена. Михаел Есиен е трайно контузен. Дрогба може и да се появи на терена, но едва ли за повече от 10-15 минути при добър резултат.

При Съндърланд големият проблем е вратарят Крейг Гордън. Вероятно на негово място отново ще видим унгарския национал Мартон Фулоп. Паскал Чимбонда беше оставен да почива в сряда и сега ще се върне на мястото на Фил Бардсли. Кенвайн Джоунс е готов за своя първи мач като титуляр през сезона.

Въпреки желанието на Рой Кийн да спечели точки след загубата от Стоук шансовете на тима му са минимални. По-скоро Челси ще постигне една рутинна победа, повтаряйки мача с далеч по-стабилния Хъл. Победата ще е 8-ма поред за “сините” срещу тима от Северна Англия.

Последни 5 мача:

Челси: ПЗППП
Съндърланд: ЗПРРЗ

Прогноза на Futbol TV – 1
Точен резултат – 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
26