Сашо Станков: Този път двубоят ЦСКА - Левски е съдбовен


FUTBOL-TV

Сашо Станков: Този път двубоят ЦСКА - Левски е съдбовен

На специална пресконференция в Пресклуб "България“  легендите на ЦСКА  Христо Янев и Александър Станков споделиха  своите очаквания преди вечното дерби, което ще се играе в събота от 14.45 ч. на Националния стадион "Васил Левски“.

“Колкото и банално да звучи, това е  най-голямото дерби в България. Независимо в какво състояние са и двата отбора. Знаете, че това е историята на българския футбол. Това е дербито, както в Италия – Милан и Интер, в ИспанияРеал Мадрид и Барселона“, сподели пред репортерите Александър  Станков и добави:

"Много съжалявам, че го няма Бодуров, който за мен има определено много добри лидерски качества. Бил е състезател в младежкия национален отбор при мен, но има кой да го замести. Занев има качествата да бъде лидер“, заяви Станков.

“И той ще го направи – стига другите да го последват", допълни го Христо Янев.

"Реално погледнато един мач никога не е от съдбовно значение, но знаейки какво е положението в двата отбора, се оказва, че двубоят е съдбовен. Защото, след като победиш Левски, самочувствието ти се вдига, придобиваш инерция, доставяш радост на феновете и вътрешното удоволетворение е много голямо. Емоцията  от тези двубои трудно може да се опише с думи. Като старши треньор не съм побеждавал Левски, но като помощник треньор съм успявал. От друга страна съм изпитвал ужасна загуба, която през 2-3 месеца сънувам – двубоят с кървавия гол на Гонзо“, призна Станков и изказа огорчението си от отношението към българските треньори:

“Искам да защитя българските колеги, защото не отстъпваме по нищо от чуждестранните, които идват да работят в България. Бих казал, че има разлика в търпимостта към българските и чуждестранните треньори. Всеки треньор се нуждае от период, в който да покаже своите разбирания за футбола. В отбори като Левски и ЦСКА това се случва трудно. Когато един български треньор получи кредит на доверие от два-три мача и след това бъде заменен, как може да се разберат неговите качества? Нека повече се залага на българското. От младото поколение идва добра вълна треньори. Ето – до мен е Христо Янев. Мислите ли, че ще го поканят в "Цървена звезда“, за да се учи и да се доказва?"запита риторично Станков и заключи:

"Всеки треньор има такива периоди без работа. При мен се получи по-голяма пауза. Близо година и половина съм без отбор. Моите усилия са насочени към работа в чужбина, но става все по-трудно. Разбира се, не изключвам възможността да съм треньор  и в България“.

  Сподели
136