Пробвайте знак Х за Левски - ЦСКА


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Левски - ЦСКА

Левски - ЦСКА
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 15.02.2020 г.
Час: 14:45 ч.


Левски е символичен домакин на ЦСКА в очакваното с голям интерес Вечно дерби, с което се подновява шампионата у нас. Двата отбора са в криза, но в доста различен смисъл на думата. "Сините" се представят добре по време на контролите, но останаха без собственик и бъдещето им е неясно. При "армейците" няма финансови проблеми, но пък по време на приятелските двубои, отборът не загатна с нищо, че ще бъде фактор до края на сезона. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Случат с националната лотария и Васил Божков със сигурност ще окаже влияние върху играчите на терена. Въпросът е дали ще е положително или отрицателно. По-логично е да е последното, тъй като не се знае след някой друг месец дали ще има пари за заплати, а някои от играчите взимат доста сериозни възнаграждения. Не е изключено обаче, специално за дербито, футболистите на Левски да дадат малко повече от 100% от себе си. Не са един и два случаите, при които ставаме свидетели на едно надхвърляне на възможностите на дадени спортисти.

Иначе въпросителните пред Петър Хубчев не са чак толкова много. Една от тях е свързана с новото попълнение Симеон Славчев. Почти сигурно той ще стисне зъби и ще играе контузен в дербито. Мачът срещу “армейците" ще бъде и официалният дебют на национала на “сините". Той пристигна на “Герена" в края на миналата година, след като разтрогна договора си с азербайджанския шампион Карабах.

Симеон Славчев има фрактура на две места на един от пръстите на десния си крак. Поради тази причина той е пропуснал първата тренировка на “сините" за дербито - тази в понеделник. Вчера обаче 26-годишният футболист се е готвил наравно със съотборниците си. Той е обявил пред спортно-техническия щаб, че могат да разчитат на него за съботния двубой.

Славчев е получил травмата в последната контрола на Левски от лагера в Турция. В нея той и съотборниците му отстъпиха на петия в украинското първенство Олександрия с 1:2. Симеон започна спаринга като титуляр. По време на цялата подготовка той бе налаган от треньора Петър Хубчев. Специалистът отлично познава качествата му от съвместната им работа в националния отбор.

В проверките Хубчев ползваше Славчев в центъра на терена, като неизменно го пускаме редом до Кали Тиам. Така ще бъде и срещу ЦСКА. Дилемата на треньора е кой да стартира пред двамата. Опциите за ролята на плеймейкър са три - взетият през зимата нидерландец Стайн Спиерингс, аржентинецът Франко Мазурек и португалецът Филипе Нашименто. Шансовете на Спиерингс към момента са най-големи.

В лагера на ЦСКА обстановката е спокойна, въпреки многото загуби по време на подготовката в Испания. Преди броени дни треньорът Милош Крушчич обяви, че е наясно със състава с изключение на една позиция.

Почти сигурно става дума за центъра на отбраната, тъй като Раул Албентоса се готвеше на облекчен режим в последните няколко дни. Почти сигурно обаче испанецът ще излезе титуляр срещу Левски. Все пак, ако това не се случи, то Крушчич ще трябва да избира измежду завърналия се след наем в Стяуа Букурещ - Божидар Чорбаджийски или Пламен Гълъбов. Последният иначе също има шанс да стартира като титуляр, но като краен бранител, за сметка на Иван Турицов. И тук - решението ще е само и единствено на треньора.

Говори се, че треньорът на "червените" ще опита нещо като "изненада". Слуховете са, че Кристиян Малинов може да започне на позицията зад нападателя, която в последните два сезона е запазена територия за Тиаго Родригес. Полузащитникът, който е предимно с дефанзивни функции, най-вероятно този път ще бъде изнесен по-напред и ще действа пред двойката вътрешни халфове.

Това обаче е малко вероятно. Не е изключено Малинов дори да не стартира от първата минута. Той не беше първи избор в последните няколко двубоя през миналия полусезон. Решението на треньора бе доста странно, при положение, че играчът от град Петрич се намира в добра форма и дори се пребори за титулярно място националния отбор. Освен това Малинов лекуваше травма по време на подготовката и не взе участие в доста контроли. Така зад нападателя ще действа новото поплънение, който бе привлечен от Ювентус - Стефано Белтраме. Другата опция е Евандро. Жанио Бикел пък ще се завърне в игра, след като известно време лекува травма. Той ще си партнира в центура с Валентин Антов, а Рубен Пинто ще остане на пейката.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Левски София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
06.02.2020 Приятелски срещи Левски София 1 - 2 Александрия - - -
01.02.2020 Приятелски срещи Рапид Виена 1 - 2 Левски София
29.01.2020 Приятелски срещи Левски София 3 - 2 Пюник Ереван - - -
15.12.2019 Първа ПФЛ Локомотив Пловдив 0 - 0 Левски София
08.12.2019 Първа ПФЛ Левски София 2 - 0 Витоша Бистрица


Последни 5 срещи - ЦСКА София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
01.02.2020 Приятелски срещи Яблонец 2 - 0 ЦСКА София
31.01.2020 Приятелски срещи ЦСКА София 0 - 3 Виктория Пилзен
29.01.2020 Приятелски срещи ЦСКА София 0 - 0 Чонбук Хюндай Моторс
26.01.2020 Приятелски срещи ЦСКА София 0 - 1 Шонан Белмар - - -
21.01.2020 Приятелски срещи Нюрнберг 5 - 0 ЦСКА София


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
01.09.2019 Първа ПФЛ ЦСКА София 2 - 2 Левски София
21.05.2019 Група за Титлата Левски София 0 - 2 ЦСКА София
20.04.2019 Група за Титлата ЦСКА София 0 - 0 Левски София
24.02.2019 Първа ПФЛ Левски София 1 - 0 ЦСКА София
29.09.2018 Първа ПФЛ ЦСКА София 0 - 1 Левски София
  Сподели
237