Левски се добра до равен със Славия след късна дузпа (видео)


П. Пенков

Левски се добра до равен със Славия след късна дузпа (видео)

Отборът на Левски успя да се добере до равеството със Славия, след като получи правото да изпълни дузпа в самия край на срещата. Жоазиньо бе точен за 2:2, като двубоя беше част от 13-я кръг на родната ни А група.

Съставът на Ясен Петров откри резултата в 27-та минута, когато Сержиньо Грийн центрира в наказателното поле на домакините, топката премина през краката на Кунчев и се озова в мрежата за 1:0. Само минута беше нужна на Славия да се върне отново в срещата. Те изравниха резултата след страхотна контраатака. Галин Иванов успя да отправи центиране в наказателното поле на сините, където Николай Божов засече от въздуха за 1:1.

В самият край на първата част Галин Иванов развинти двама бранители на сините, стреля от дъгата на наказателното поле, топката рикошира в напречната греда, след което се оплете в мрежата на Акалски за 2:1.

Когато всичко изглеждаше, че Левски ще запише загуба при гостуването си на стадион "Славия", главния съдия Антон Генов отсъди дузпа в полза на сините. Йордан Петков дръпна и повали Александър Киров в наказателното поле и Генов показа бялата точка. Жоазиньо застана зад топката и реализира за крайното 2:2.

Видео: Тук

снимка: sportal.bg

  Сподели
124