Полфрийман: Футболните агитки са най-големите организирани престъпни групи


Н. Гавазов

Полфрийман: Футболните агитки са най-големите организирани престъпни групи

Джок Полфрийман заяви, че футболните агитки в България са източник на расизъм и фашизъм. Напомняме, че австралиецът бе осъден на 20 години затвор за убийството на Андрей Монов на 28 декември  2007 година. Според съдебния състав, занимаващ се с делото, Джок е извършил хладнокръвно убийство.

По-късно стана известно, че същата вечер Полфрийман е защитил момче от ромски произход от представители на футболна агитка, които заради това са нападнали австралиеца, съборили са го на земята и са го удряли. В мрежата се появи клип със случилото се в онази вечер, като на видеото се вижда, как неизвестен мъж пази Джок от ударите на хулиганите. Оказа се, че съдът не е разпитал този мъж, а клипът, доказващ, че австралиецът е жертва, бе обявен за изчезнал

В сряда Полфрийман даде обширно интервю, в което засегна и болната тема на българския футбол, този с футболните агитки. Обществена тайна е, че въпросните агитки са източник за разпространение на наркотици, на расизъм и агресия, а също така са оръжие в ръцете на някои политически партии и групировки за изпълнение на определени поръчки.

Австралиецът потвърди това в предаването на Люба Кулезич "Честно казано" по телевизия Евроком.

"Всяка страна в Европа има проблеми с такива хора, с фашистки агитки и групи. От БФС казаха, че и във Великобритания има расизъм, но разликата е, че във Великобритания има строги наказания за расизма и тези хора щяха да бъдат арестувани и да получат присъди. В България тези фашисти, които показват нацистки жестове и скандират расистки лозунги, спокойно напускат стадиона, показват среден пръст и никой не прави нищо. Арестуват някой, а той се оказва близнак на някой.

Футболните агитки са най-големите организирани престъпни групи в България. Те са най-големите дилъри за продажба на хероин в страната, даже имат вътрешни конфликти, че някои отказват да продават хероин. Те се организират от големи хора, но чрез тези агитки се купуват гласове, за 40-50 лева се купуват хора да идват на протести и контрапротести, продават наркотици. Дали съм сигурен? Да.  Аз съм лежал с тях в затвора. Хора от агитките на Левски, с които съм бил в затвора, са ми разказвали за това. Защо трябва да лъжат, от кого да се страхуват?", заяви Полфрийман.

Напомняме, че до момента няма обвинени и осъдени за расисткия скандал по време на мача България - Англия през септември. След скандалната среща много футболни общественици, т.нар. патриотични и проруски организации и  политически партии се опитаха да омаловажат случилото се и дори да прехвърлят проблема извън България.

  Сподели
370