Арсенал ще вземе дербито на Северен Лондон


.

Арсенал ще вземе дербито на Северен Лондон

Дербито на Северен Лондон е най-важният мач за двата клуба, които участват в него – Арсенал и Тотнъм. Този мач крие огромен заряд, а този път идва в доста интересен момент. “Артилеристите” очаквано вървят добре и са 4-ти в таблицата. За “шпорите” нещата не са добри. Тимът е последен, което доведе до смяна на мениджъра в събота, когато Хуанде Рамос отстъпи, за да дойде на негово място Хари Реднап.

Кофти момент да поемеш Тотнъм. Точно преди мач с кръвния враг. Разбира се има едно неписано правило в Англия, че новият мениджър винаги тръгва с победа. Често наистина е така заради мотивацията, която имат футболистите да се докажат и да получат титулярно място при променените условия. Пред погледа на Реднап “шпорите” взеха първия си успех в лигата в миналия кръг.

 
Хари добре знае, че Тотнъм има добри футболисти, но няма отбор. Затова той иска да поработи над самочувствието на играчите. При победа утре то ще е огромно. Арсенал обаче има цели 6 успеха от началото на сезона и по този показател отстъпва само на Ливърпул, които са със 7. трите точки са важни за футболистите на Венгер, които искат да са в борбата за титлата възможно най-дълго време.

За Реднап има още един проблем. Последните 6 мениджъри на Тотнъм нямат победа в дербито, когато говорим за мач от Висшата лига. Дейвид Плийт, Глен Ходъл, Жак Сантини, Мартин Йол и Хуанде Рамос не съумяха да надиграят Венгер. Това са вече 17 мача. Последният успех датира от 7 ноември 1999 година – 2:1 на “Уайт Харт Лейн” с два червени картона за “топчиите”. Интересното е, че Йол и Ходъл дебютираха срещу Арсенал (4:5 и 0:2). Последната победа на Тотнъм като гост пък е от 11 май1993 (3:1). Тогава начело на Арсенал бе Джордж Греъм, но той остави повечето си футболисти да почиват заради предстоящия финал за ФА Къп.

Тук трябва да споменем за една доста по-прясна победа на Тотнъм. Тя се случи в мач за Карлинг Къп в началото на тази година. Тотнъм разгроми съперника си с 5:1, а после взе и купата.
 
Има известна ирония във факта, че Хари Реднап е израснал като фен на Арсенал. Ако вземе мача след 10 кръга Тотнъм ще има точка повече, отколкото миналата година по това време. Ако погледнем числата ще видим обаче, че Ван Перси е пред своя гол номер 50 за Арсенал. Той иска да го вкара на Тотнъм.

Това е 143-ото дерби в английския елит между двата съперника. Арсенал има 59 победи, Тотнъм 45. 38 срещи са завършили наравно. Във Висшата лига мачът е 32-ри. 13 победи за Арсенал, 5 за Тотнъм и 4 хикса. Последният мач завърши 2:1 за Арсенал, а голът за Тотнъм вкара Бербатов.

 
Едуардо и Росицки осатват извън сметките на Венгер. Коло Туре и Бакари Саня бяха на пейката срещу Уест Хем и сега може да се появят на терена. При Тотнъм наказан е Майкъл Доусън след червения му картон със Стоук.

Миналият сезон Тотнъм бе о тези отбори, от които Арсенал си взе 6 точки. Арсен Венгер ще иска това да се случи и тази година. Интересно ще е да се види как ще се отрази ефектът “Реднап”. Съгласно моментната форма може да очакваме само едно: лека победа за Арсенал.


Последни 5 мача:

Арсенал: ПППРП
Тотнъм: ПЗЗЗР


Прогноза на Futbol TV – 1
Точен резултат – 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
28