Лечков: Не съм подавал оставка! Не говоря за Конгрес


FUTBOL-TV

Лечков: Не съм подавал оставка! Не говоря за Конгрес

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков категорично отрече да е подавал оставка в БФС. Той даде  изявление пред медиите след загубата с 0:1 на националния отбор на България от Парагвай в контрола.  

"Мисля, че няма да се разминаваме от това, което видяхме на терена. Няма какво да се изненадваме от представянето. Треньорът имаше право на ротации. Ще има промяна в основния състав, според мен. Резултатът не е положителен и е лошо, че не успяваме да вкараме гол“, започна той.

"Нека да говорим първо за мача. Трябва да сме последователни. Мисля, че се уверихте, че проблемът не е в треньора и това съм го казвал и преди. И преди ви го казах. Изхарчихме още едно добро име, каквото бе това на Балъков. Футболистите са тези, които трябва да печелят мачове. Темата с българския футбол е дълга. Трябва да се работи много, за да се извадят добри играчи. Например в техния състав един футболист, който вкара гола (Алмирон, б.а.) направи разликата и в двата отбора. Струва много пари, играе в Нюкасъл. При нас липосват играчи, които да са в силни първенства. Добре, че е тази Лига на нациите, че да имаме шанс. Това е шанс! Наистина. Трябва да се концентрират върху този шанс, за да се получи добре", добави Лечков.

"Не бих казал, че седмицата е бурна за БФС. Месецът е бурен, необяснимо за мен защо. Футболистите са тези, които играят и двата мача, и в двата загубихме. Разликата е, че предният мач беше в Англия, световна сила. Свършихме ли да говорим за мача? Давайте други въпроси“, добави с усмивка Лечков.

"В момента съм първи вицепрезидент и все още съм такъв. Не съм подавал оставка. Има си устав и всичко, което правя е само и единствено по устав. Конгресът ме е гласувал да съм вицепрезидент и изпълнявам задълженията си. Има си докладчик и там не пише аз да съм подавал оставка. Някой от вас - журналистите да е чул, аз да казвам, че подавам оставка? Не нося отговорност за чужди действия. Футболният съюз като ръководство е постигнало не малко за последните 14 години. Имаме база, имаме средства. Аз не съм говорил за Конгрес. Ние в момента караме мандата си. Имаме подадена оставка, която трябва да бъде приета и гласувана на Конгрес. Готов съм да си довърша мандата. Бърза работа - нямам!“, завърши Лечков.

  Сподели
100