Ето как БФС ще бори расизма (снимки)


FUTBOL-TV

Ето как БФС ще бори расизма (снимки)

Футболът е игра, равна за всички, независимо от тяхната раса, пол или религия. С това послание Българският футболен съюз представи "The Scarf of Respect" — фенски шал, средствата от чиято продажба ще отидат за борбата с дискриминацията в любимия спорт, съобщиха от футболната централа.

Създаването на този благотворителен продукт е част от редица стъпки, които БФС ще предприеме като реакция срещу случилото се по време на eвропейската квалификация между България и Англия на 14 октомври.

Традиционно футболните шалове показват принадлежността към определен клуб — "The Scarf of Respect" показва любовта към играта, равна за всички. Шалът е вдъхновен от цветовете на българското знаме, но посланието е универсално — във футбола няма място за дискриминация от какъвто и да е характер.

"The Scarf of Respect" бе представен с фотосесия, в която се включиха капитанът на националния отбор Ивелин Попов, нападателите Марселиньо и Божидар Краев, вратарката на женския национален отбор Виктория Димова, футболисти от юношеския тим, фенове и служители от Национална футболна база "Бояна".

Повече за шала и инициативата на Българския футболен съюз можете да разберете на scarfofrespect.bg

  Сподели
150