Дерменджиев: Надявам се да върнем хората на стадиона


FUTBOL-TV

Дерменджиев: Надявам се да върнем хората на стадиона

"Имахме какво да си кажем с играчите. Кирил Десподов? Той е добре, а болката му беше моментна. Пламен Илиев също ще бъде на линия. Наясно сте какъв отбор е Парагвай, както и организацията им. Това е силен отбор, с който съм доволен, че ще играем с толкова добър тим. Загубите остават зад гърба ни – гледаме напред", заяви селекционерът на България Георги Дерменджиев на днешната си пресконференция.

"Мисля, че Антон Недялков е в изключително добра форма. Ще ни липсва в отбора, но други момчета ще го заместят. Самите резултати доведоха до това състояние на играчите, а и постоянният негативизъм, който бе насочен към тях. Исках като послание към всички да се отнасяме добре с тях. Трябва да бъдем реалисти и да знаем за какво става на въпрос. Не е добре да губиш, но не е добра и да те хокат постоянно. Това е нашият отбор и затова много разговаряхме с тях на тази тема. До колко те ще могат да го преодолеят, не знам – ситуацията не е лека", продължи той.

"Всеки национален отбор си има тежка загуба, а и добри моменти. Играчите го преживяват това като тежка загуба мача с Англия, но най-лошо е това, че има много сериозно психологическо натоварване. В крайна сметка аз искам да направя така, че колкото се може по-бързо това нещо да отмине. Или поне да се намали в процентно съотношение. Има един момент, в който играчите ни играят с притеснение. Искам да им вдъхна вяра и увереност, че имат възможности. Мисля, че това не е потенциалът на отбора, което виждаме сега, а е с няколко нива по-нагоре", призна Дерменджиев.

"С Парагвай искам да ги видя спокойни и да играят освободено. За един отбор е много важна публиката и подкрепата да се усеща от футболистите на терена. Надявам се, че в бъдеще ще върнем хората на стадиона. Честа смяна на треньорите не се отразяват добре на играчите, тъй като всеки наставник иска да наложи собствен стил. Аз също обичам и харесвам да се играе комбинативен футбол, но ще се съобразим с възможностите на играчите", акцентира селекционерът.

"Който играч е в добра форма, той ще бъде в националния отбор. Не мисля, че административните неща в БФС ще повлияят някак на националния отбор", завърши Георги Дерменджиев.

  Сподели
188