БФС: Боби Михайлов не е виновен за расизма в България! Балъков няма да бъде сменен


FUTBOL-TV

БФС: Боби Михайлов не е виновен за расизма в България! Балъков няма да бъде сменен

Медийният директор на БФС Христо Запрянов заяви позицията на футболната ни централа по поисканата оставка на Борислав Михайлов и скандалите по време на провеждане на срещата от европейските квалификации между отборите на България и Англия.

"Най-малкото по законите на ФИФА и УЕФА, държавата няма правото да се меси във футбола. Към момента мога да кажа, че оставка няма да бъде подавана. По простата причина, че не може да се твърди, че г-н Михайлов не е виновен за расизма в България. БФС може да предоставя охрана, стюарди, но не е органът, който да се справи с българското хулиганство. Не знам дали ще има среща между премиера и г-н Михайлов.

Позицията е ясна. Ръководството не смята, че футболната централа може да носи отговорност за хулиганските прояви на някои хора. За това си има Изпълнителна власт, специализирани органи. За мен е малко странно наслагването на мнение, че едва ли не данъкоплатецът плаща заплатите в БФС. Не е така. Ние се самоиздържаме. Помощта на държавата е свързана с програмата за развитие на детско-юношеския футбол, която се провежда от няколко месеца, и закупуването на определен брой топки. Всичко го има черно на бяло.

По принцип, БФС е член на ФИФА и УЕФА, и основните приходи, с които се върши оперативна дейност, са оттам. Премиерът има право на мнение, министърът на спорта има право на мнение. Сега говорим с ФИФА и УЕФА и държавата няма право да се меси на БФС.

Аз нямам информация за треньорска смяна. Когато материалът е такъв... Г-н Балъков има визия за това - какво ще се случи. Всички ни боли, че загубихме от Англия. Всички ни боли, че ни сочат с пръст заради вчерашните инциденти. Със сигурност България не е държава, която е известна с ксенофобия и расистко отношение. Не е важно кой какво е направил. Важното е, че мачът завърши, защото можеше да стигне до още по-срамни моменти. Колкото и да ви звучи смешно, искам да похваля всички, които бяха свързани с организирането и провеждането на мача, от страна на БФС и УЕФА. Нямам представа дали вчерашните прояви са провокация към БФС. Доста ще бъде жалко, ако е така."

  Сподели
224