ЦСКА няма да се издъни срещу Тигрите


FUTBOL-TV

ЦСКА няма да се издъни срещу Тигрите

ЦСКА - Витоша Бистрица
Стадион: "Българска армия“, София
Дата: 05.10.2019 г.
Час: 20:00
Съдия: Георги Иванов


ЦСКА приема Витоша Бистрица на своя стадион в среща от 12-ия кръг на родния шампионат. През седмицата "армейците" бяха напуснати от треньора си Люпко Петрович. Сърбинът не бе желан от една голяма част от феновете и сам реши да си тръгне. Това може би ще окаже влияние върху мача, но все пак - прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

ЦСКА отново ще бъде воден от Добри Митов. Младият наставник завърши предния и започна настоящия сезон, с помощници Димитър Пенев и Люпко Петрович. Лош старт на кампанията обаче лиши Митов от поста му на старши, но поне бившият играч на тима от 90-те остана в щаба на "червените". Сега пред Митов ще има нелеката задача да вдигне отбора в мач, в който "армейците" нямат право на грешка.

В същото време от ръководството на отбора усилено търсят нов треньор. Считан за фаворит е Николай Киров, който в момента е свободен. Бившият наставник на Ботев Пловдив спечели уважението на шефовете на "армейците" с победите, които постигна над тима от Борисовата градина през пролетта, които на практика им отнеха Купата на България и шампионската титла. Белия бе уволнен от Ботев, след като загуби финала за купата от градския съперник Локо.

Италиански опитен наставник също е сред варианите, като специалистът бил препоръчан от спортния директор на "червените" Кристиано Джарета.

Така или иначе в мача срещу "тигрите", отборът на ЦСКА ще бъде воден от Добри Митов. Все още не е сигурно дали той ще върне в групата за мача - Николай Бодуров. Капитанът бе изваден от тима от Петрович, който загатна, че няма намерение да го връща, докато е на треньорския пост. Той вече не го заема, което води след себе си въпроса ще бъде ли върнат в отбора Бодуров от Добри Митов и компания. Бодуров обаче продължава да не тренира с отбора и е отстранен до второ нареждане. Централният защитник не взе участие и във вчерашната тренировка на “червените" на базата в Панчарево, която бе водена от досегашните помощници на Люпко. Очевидно конфликтът на национала не е бил със сърбина, а с шефовете на “Армията" и няма как да бъде потушен. Люпко старателно отбягваше въпросите за Бодуров и ги пренасочваше към ръководството на отбора.

Николай Бодуров отпадна изненадващо от състава на ЦСКА за първия мач с украинския Заря Луганск в Лига Европа. Оттогава той не е влизал дори в групата за официалните мачове. Заради него националният селекционер Красимир Балъков наруши принципите си и го викна за мача с Англия, като дори го пусна титуляр на “Уембли". Защитникът обаче не бе на ниво, тъй като му липсва игрова практика. Сега той не е част от отбора на България за срещите с Англия и Черна гора.

Драмата около 33-годишния футболист ще се разреши най-рано през зимата. Той има договор с ЦСКА до следващото лято, но може да бъде пуснат още на полусезона за скромна сума, тъй като след няколко месеца Бодуров със сигурност ще си тръгне от “Армията".

Почти сигурно на пейката ще остане Тиаго. Той също не се нрави с изявите си в последно време, като част от феновете искаха и той да напусне отбора, заедно с Петрович. Въпросителна има единствено около вратарския пост, където не е изключено Густаво Бусато отново да седне на пейката. Той измести от титулярното място Витаутас Черняускас, но в последния мач допусна нелепи грешки, които доведоха до загуба от Берое. Сега не е изключено литовецът отново да заеме своето място на вратата. Други промени в състава не се очакват.

Витоша ще бъде без звездата си Емил Гъргоров, който е наказан. Вратарят Християн Василев също няма да е на разположение, тъй като се възстановява от травма. Всички останали играчи обаче са готови за мача и ще се на разположение на Енгибар Енгибаров.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ВИТОША 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - ЦСКА София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
29.09.2019 Първа ПФЛ Берое 2 - 1 ЦСКА София
24.09.2019 Купа на България Локомотив ГО 0 - 3 ЦСКА София
20.09.2019 Първа ПФЛ ЦСКА София 3 - 0 Царско Село София
14.09.2019 Първа ПФЛ Ботев Пловдив 0 - 1 ЦСКА София
01.09.2019 Първа ПФЛ ЦСКА София 2 - 2 Левски София


Последни 5 срещи - Витоша Бистрица

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
30.09.2019 Първа ПФЛ Витоша Бистрица 2 - 3 Локомотив Пловдив
26.09.2019 Купа на България Черноморец Балчик 0 - 4 Витоша Бистрица
23.09.2019 Първа ПФЛ Етър Велико Търново 1 - 0 Витоша Бистрица
16.09.2019 Първа ПФЛ Берое 1 - 0 Витоша Бистрица
01.09.2019 Първа ПФЛ Витоша Бистрица 3 - 2 Царско Село София


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
09.11.2018 Първа ПФЛ ЦСКА София 3 - 0 Витоша Бистрица
30.10.2018 Купа на България ЦСКА София 3 - 1 Витоша Бистрица
29.07.2018 Първа ПФЛ Витоша Бистрица 0 - 2 ЦСКА София
03.12.2017 Първа ПФЛ Витоша Бистрица 0 - 2 ЦСКА София
19.08.2017 Първа ПФЛ ЦСКА София 6 - 1 Витоша Бистрица
  Сподели
488