Черно море продължава напред за Купата, отбор от Първа лига е аут от турнира


FUTBOL-TV

Черно море продължава напред за Купата, отбор от Първа лига е аут от турнира

Черно море се класира за 1/8-финалите на турнира за Купата на България след рутинна победа при гостуването си на Ботев Ихтиман с 3:0 в мач от 1/16-финалите, игран на стадион "Ботев" в Ихтиман. Попаденията за “моряците" реализираха Мартин Минчев в 49-ата минута, Родриго в 78-ата и Патрик Андраде в 90-ата минути .

От първия съдийски сигнал “моряците" на Илиан Илиев упражниха натиск, като създадоха няколко опасности пред вратата на домакините, но пропуснаха чрез Родриго, Мартин Минчев и Ндонгала. В 40-ата минута Хантакиас засече с воле избита топка от дъгата на наказателното поле, кълбото рикошира в тялото на бранител и се удари в страничната греда.

В 49-ата минута Черно море откри резултата. Патрик Андраде центрира от корнер, а Мартин Минчев се извиси над всички и с глава вкара топката в мрежата на Ботев за 1:0. В 73-ата минута домакините останаха с човек по-малко. Владимир Ценев удари с ръка Мартин Минчев в лицето при висока топка, а главният рефер му показа втори жълт картон. В 75-ата минута Аристот Ндонгала засече центриране от корнер с глава, но прати топката в напречната греда. В 78-ата минута Родриго премина през няколко футболисти на домакините и с техничен удар по земя вкара втори гол.  Патрик Андраде направи резултата класически с гол от границата на наказателното поле в 90-ата минута.

Изненада обаче имаше на мача Кариана - Царско село. Тимът от Първа лига отстъпи с 0:3. Стоян Предев (6) откри резултата, Ангел Бастунов (31) покачи на 2:0. Цветелин Тодоров (74) оформи крайния резултат, с който Кариана изхвърли "царете" от надпреварата.

  Сподели
155