Новата звезда на ЦСКА: Меси е по-труден за опазване от Роналдо


FUTBOL-TV

Новата звезда на ЦСКА: Меси е по-труден за опазване от Роналдо

Новият любимец на феновете на ЦСКА Раул Албентоса се превърна в ключова фигура за тима на Люпко Петрович, а наскоро дори успя да се разпише във "вечното дерби" срещу Левски при равенството 2:2. Преди да дойде в България обаче, Раул знае за ЦСКА, благодарение на Христо Стоичков и Любослав Пенев, които защитават цветовете на Барселона и любимия му Валенсия.

 
"Знам, че Любо Пенев игра във Валенсия, защото бях фен на този отбор. Тогава бях малък, но той бе страхотен нападател, затова бе толкова скъп и търсен. Помня ерата на Любо Пенев. Моят брат, който е 7 години по-голям от мен, е фен на "катлунците". Помня и Стоичков, бяха отлични нападатели с Любо Пенев", коментира той в ефира на Диема.

Относно първия гол в своята кариера Албентоса споделя: "Това беше много щастлив за мен. Свързвам първия ми гол с първото ми дете, защото точно тогава очаквах да се роди. Голът ми бе срещу отборът, за който играх в продължение на седем години в Испания. Това беше четвъртият ми мач в Примера дивисион".

Албентоса сподели и мнението си за титаните на днешния футбол Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

"За мен Меси е много по-труден за опазване, защото е много подвижен. Сменя много бързо посоките – ляво, дясно, шутира, играе с глава. Много е бърз и не е никак лесно да го пазиш".

"Кристиано е истински консуматор, убийствено ефективен в наказателното поле. За мен обаче е по-лесно да се нагодя към играта на Кристиано Роналдо и да го контролирам по някакъв начин, отколкото към тази на Меси. Ако трябва да избирам един между двамата обаче бих избрал Роналдо за всичко постигнато до този момент. За всички усилия, които му помагат да бъде на толкова високо ниво вече толкова много години".

206