Левски се справи с Черно море за 35 минути, отмениха два гола на моряците


Л. Михайлов

Левски се справи с Черно море за 35 минути, отмениха два гола на моряците

Левски записа класически успех с 3:0 над гостуващия Черно море в мача от 9-ия кръг на родния шампионат. "Сините" решиха всичко до 35 минута, когато вкараха всичките си попадения. Преди това да стане факт обаче реферът не зачете гол на варненци. Жоржиньо отбеляза в 10-ата минута след центриране на ъглов удар, но попадението беше отменено поради фаул на Даниел Димов срещу Тиам и Ейолфсон, като ситуацията бе спорна.

Станислав Иванов откри резултата в 21-ата минута, наказвайки грешка на дебютантите в състава на "моряците" - Милодраг Миятович и Фахт Актау.

Десет минути след това Паулиньо удвои, засичайки с глава подаването на Иван Горанов. Три минути по-късно втори гол на гостите беше отменен поради засада. Този път той беше дело на Актау, който, според съдията, бе зад защитата след играта с топката на Родриго. Тази ситуация обаче също бе спорна.

Малко след това Найджъл Робърта (35) вкара третия гол за домакините и на практика сложи точка на спора. Гостите искаха дузпа за игра с ръка на Райнов в края на първата част, но реферът не посочи бялата точка.

В 63-ата минута се стигна и до отменен гол и за Левски. Хали Тиам успя да прати топката в мрежата, но попадението не бе зачетено заради засада. Варненци пропиляха няколко добри положения и в крайна сметка загубиха този мач.

  Сподели
444