Попето: За няколко дни, без чиста ситуация - допуснахме 7 гола


Л. Михайлов

Попето: За няколко дни, без чиста ситуация - допуснахме 7 гола

Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов призна, че е получил лична критика от селекционера Красимир Балъков след загубата 1:3 от Ирландия в приятелски мач.

"Да, Балъков ми каза в съблекалнята, че всички, които сме влезли в игра, не сме го направили както трябва. Трябва да си вадим поуките. 80 минути стояхме добре на терена, направихме каквото се изискваше. През второто полувреме имахме някои интересни ситуации. За наше нещастие в последните 10 минути допуснахме някои грешки", коментира Попов.

"Лошото е, че без чиста ситуация допуснахме 7 гола. За Христо Иванов не съм съгласен той да поема вината. Ние сме отбор, един екип. Това му е дебют, не бива да е самокритичен към себе си. Няма такова нещо той да поеме вината, всички сме виновни. Колективът винаги е бил добър тук – както между нас, играчите, така и между треньорите и персонала. Видя се, че доста добре изнасяхме топката, но при тази схема на игра има нужда от време всеки футболист да разбере какво се изисква от него. Не може да се получи за 3-4 дни. Има облик в този отбор. Трябва в последната третина да сме по-нахални, по-ефективни и по-агресивни."

"Лигата на нациите е един шанс, който сами сме завоювали. Ще си чакаме шанса и се надявам да изградим такъв стил, всички да бъдат здрави, да играят в клубните си отбори, за да вдигаме нивото. Разговарях с Балъков и разбрах, че се подготвя съвместна работа на БФС и държавата. Дано започне да се прави и след време да си берем плодовете. Аз съм сигурен, че в оставащите мачове от квалификациите ще вземем победа. Когато играем вкъщи, играем по съвсем различен начин", завърши Попов.

127