Балъков: Трябва да съм честен - не съм доволен от Ивелин Попов и другите резерви


А. Франгов

Балъков: Трябва да съм честен - не съм доволен от Ивелин Попов и другите резерви

"Трябва да кажа, че видях голяма разлика, особено след първото полувреме, между нас и ирландците. И това бяха смените. Отново българският манталитет изигра огромна роля. Когато сменяш футболисти, ги сменяш, за да вдигнеш нивото и енергията на отбора, а при нас не се получи, за съжаление. В последните 10 минути отново направихме такива грешки, които мисля, че са на базата на манталитета ни", заяви селекционерът на България Красимир Балъков.

"Разочароваха ме смените. Това са футболисти, които играеха в Англия. Не влязоха, както трябва. Изобщо не съм мислил, че това може да се случи. Те трябва да си поемат критиката от мен и да коригират тези неща, защото това е психология и подготовка – професионализъм. Преди да влезе един човек, трябва да е готов на 100 процента . Нещата се случват в тънкостите", заяви наставникът.

"80 минути играхме спокойно, организирано, имахме шансове, стигнахме до гол. Все нещо не ни стига, ще анализираме мача, ще си говорим с футболистите е и за другите квалификации трябва да коригираме нещата. На всички футболисти, които влязоха, им трябваше малко време, за да влязат в час, а ирландците влизат и веднага се вижда агресия и динамика. Това трябва да го коригираме веднага. Трябва да съм честен. Не съм доволен от влизането на Ивелин Попов. И не само от него – от всички. Не съм доволен, защото когато някой влезе, трябва да влезе и да помогне на отбора. Той е свеж, трябва да бъде по-агресивен, с повече енергия, това не се получи при тях. Но това са мои анализи, които ще ги коментираме и ще търсим промяна в тази насока. Това може би се дължи на българския манталитет", заяви Балъков.

"Честитя на Ивелин Попов за гола и за това, че изравни рекорда ми, но трябва да бъде още по-голям професионалист и той го знае", завърши треньорът.

  Сподели
300