Балъков обяви един от титулярите и заяви: Шансовете ни минават през Лигата на Нациите


А. Франгов

Балъков обяви един от титулярите и заяви: Шансовете ни минават през Лигата на Нациите

Националният селекционер на България Красимир Балъков потвърди, че ще даде шанс на всички играчи в състава в  приятелската среща срещу отбора на Ирландия в Дъблин. Бала дори разкри, че в Дъблин вратарят Христо Иванов ще запише дебют за "лъвовете". Освен това наставникът добави, че чака да получим шанс за класиране за Евро 2020 през Лигата на нациите идната пролет. Тази вечер тимът на Бала гостува на Ейре в приятелски двубой.

"Ще имаме доста смени и доста играчи, които не играха срещу Англия, ще започнат утре. Настроението е нормално. Искаме да видим всички, които сме извикали, за да знаем с какво разполагаме за бъдеще. Искаме да изиграем мачът по най-добрия начин и да вземем възможно най-доброто“.

"Имаме една цел, която я знаят и всички футболисти. Шансът ни минава през Лигата на Нациите. Квалификациите до края на годината искаме да изпозлваме по най-добрия начин, за да сглобим възможно най-добър кадър, ако ни се отвори възможност през Лигата на Нациите“.

"Поуките от двубоя с Англия са, че трябва да се правят по-малки индивидуални грешки. Получихме 4 грешки от индивидуални неточности. Искам и повече концентрация пред противниковата врата, защото имахме шансове, но не отбелязахме“.

"Искаше ми се да имаме възможности за класиране. Не ни остава обаче нищо друго освен и в контролните мачове да видим кой е готов да се вложи и да даде всичко от себе си. Надявам се да получим шанс през Лигата на Нациите през март месец“.

"Хареса ми разчупената концепция на треньора. Това означава, че трябва да притежаваш умни играчи, тъй като времето за работа на национално ниво е много малко и не е лесно да се изгради функционираща система“, завърши Балъков.

202