Димитър Пенев: Не е страшно, ако нашите загубят на Уембли


FUTBOL-TV

Димитър Пенев: Не е страшно, ако нашите загубят на Уембли

Почтният президент на ЦСКА и легенда на българския футбол Димитър Пенев заяви, че няма нищо страшно и необичайно в това България да загуби днес срещу Англия в евроквалификацията на "Уембли".

"Момчетата трябва да бъдат единни, самочувствието трябва да го има, тъй като в крайна сметка те също са футболисти като англичаните. Нашите трябва да са съсредоточени, защото и домакинството и самочувствието е на страната на англичаните", коментира Пенев, цитиран от "Меридиан мач". "Едно добро представяне ще им даде стимул за бъдещите срещи, да се чувстват като национали, които защитават цветовете на своята страна". 

"Не е страшно и да загубиш, важното е да играем правилно и да има някаква надежда в ръководството и треньора. Важно е да се усеща промяна". 

Пенев също сподели и част от спомените и емоциите си около равенството 1:1 с Англия в двубоя, който националната ни гарнитура изигра на "Уембли" през 1968-а година. 

"Всеки един от нас, който участва в този мач, има спомени. Малки или големи. Да играеш в страна като Англия, за чийто футбол цял свят говори, беше голямо усещане. Голът на Аспарухов беше невероятен, но трябва да включим целия отбор. Добре сме се бранили, затова сме имали сили и да дадем възможност на нашите нападатели да нападат и да реализират", завърши Пенев.

181