Челси и Ливърпул имат навика да правят равни


.

Челси и Ливърпул имат навика да правят равни

Челси посреща Ливърпул в безспорно най-интересния мач от кръга в Премиършип. Само головата разлика решава спора между двата тима за това кой да е на първо място в класирането. Иначе и двата съперника имат по 6 победи и 2 равни, без да са вкусили загубата досега.

След пристигането на Сколари на “Стамфорд Бридж” качеството на футбола на Челси рязко се промени. Сега, за разлика от преди тимът освен, че печели играе и красиво, създавайки доста положения, от които падат и повече голове. Все пак за предстоящият мач с Ливърпул бразилецът призна, че резултатът е много по-важен от играта и вероятно стратегията ще бъде насочена към спечелването на мача.

Ливърпул пък се превърнаха в царете на обрата. Последният такъв бе срещу Уигън миналия кръг. Преди 80-ата минута резултатът беше 1:2, но “червените” взеха мача. Силният старт пък ще даде шанс Ливърпул да се намеси в борбата за титлата. “Мърсисайдци” вече победиха и Манчестър Юнайтед, което в последните  години не им се беше случвало. 

И двата отбора имаха мачове в Шампионската лига през седмицата. Челси спечели срещу Рома с 1:0, Ливърпул стигна до 1:1 с Атлетико в Испания. Ако говорим за формата на тимовете не може да не споменем, че от 2004 година Челси не познава загуба на “Стамфорд Бридж”. Това са вече 86 мача.

Челси би бил още по-силен, ако нямаше проблемите с контузии, които сега тормозят Сколари. Липсват Балак, Дрогба, Есиен, Джо и Ашли Коул. Деко вероятно ще се появи за пръв път след септември. Същото се отнася и за Рикардо Карвальо.

Най-лошото за Ливърпул пък е отсъствието на Фернандо Торес. Испанецът е с разтежение. Роби Кийн пък бе заменен срещу Атлетико с болки и ще бъде под въпрос до последно. Вероятно Дирк Каут, който вкара 2 на Уигън ще бъде титуляр.

Излишно е да се търсят някакви изненади в този мач като победа за Ливърпул. Традицията е двата тима да правят оспорвани мачове, които да завършват при равенство. Най-често 1:1. желанието е на първо място да се избегне загубата от пряк конкурент. Отсъствието на Торес дава голямо предимство на Челси. По вероятно обаче и двата тима да останат непобедими и след този кръг.

Вероятни състави:

Челси: Чех, Босингва, Тери, кавальо, Бридж, Микел, лампард, Деко, Калу, Анелка, Малуда

Ливърпул: Рейна, Арбелоа, Карагър, Агер, Досена, Масчерано, Алонсо, бабел, Джерард, Риера, Каут

Последни 5 мача:

Челси: ПППРП
Ливърпул: РПППП

Прогноза на Futbol TV – 1
Точен резултат – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
28