Балъков: 4 точки от следващите два мача са задължителни! Само Англия може да ни плаши


FUTBOL-TV

Балъков: 4 точки от следващите два мача са задължителни! Само Англия може да ни плаши

Селекционерът на България Красимир Балъков даде пресконференция преди европейски квалификации срещу Чехия и Косово. Ето какво каза Бала пред медиите: 

'Има много контузени при нас - футболисти, които не можеха да са тук на този лагер. Но това е футболният бизнес. Който е здрав, той ще играе. Един треньор винаги има някакви идеи в главата си. Наясно съм със състава, знам всеки на каква позиция играе. Все още не знам кои ще са титуляри. За това ми трябва още малко време. В момента, в който завърших ангажимента си с Етър се прехвърлих на вълна "Национален отбор". За това съм готов, да. Тези са момчетата, които трябва да изиграят тези мачове. Да, ще има и изключения, но те ще бъдат малки", започна новият наставник на "трикольорите".

"Единственият отбор, който може да ни плаши на български език е Англия. Те са класа, но ние сега не играем с тях, а играем с Чехия и Косово. В медийното пространство, много хора вярват, че Чехия са фаворити. Аз не случайно съм си взел анализатор, който показва, че разликата между нас и тях не е чак толкова голяма. Ако постигнем това, което искаме за толкова кратко време, то можем да се поздравим с победа. Анализаторът? На базата на него съм викнал тези играчи. Лично на тях съм им показал данните им. Пас, дълбочина... 120 елемента имам за тях. По индивидуални качества, нашите момчета са по-добри от съперника. Но това не означава задължително, че ще ги бием", каза още Бала.

"Времето е малко. Ще трябва да имате малко търпение. Трябва и късмет. За 7-8 дни трудно ще е да видите това, което искаме. Играчите трябва да се по-концентрирани от обикновено. Искам едно нещо да разгранича. Една тема се води и не ми харесва: Петър Хубчев срещу Балъков. Стил срещу стил. Моята философия няма нищо общо с тази никой друг. Той е работил при мен в Черноморец, познавам неговият начин на игра. Ние се опитваме да направим основата за тези два мача възможно най-добре. Искаме да се върнем от Чехия с нещо, което ще ни гарантиране оставане в борбата за нашите цели. 4 точки са задължителни. С 3 точки не знаеш какво ще стане. В Чехия не трябва да падаме. Ако не се класираме по нормалния път, поне ще обиграем отбора. Имаме още няколко дни, в които да направим още подобрения. Аз съм реалист човек. Давам информация на футболистите, а от тях зависи как ще я приемат. На някои им трябва повече време, с други мога да се разбера с две думи", завърши Балъков.

  Сподели
647