Легенда на Черно море празнува днес рожден ден


FUTBOL-TV

Легенда на Черно море празнува днес рожден ден

Днес рожден ден празнува рекордьорът по отбелязани голове за Черно море Стефан Богомилов. Легендарният нападател е роден на 11 април 1945 г. във Варна, а почти цялата му кариера преминава с екипа на "моряците". Между 1962 г. и 1976 г. отбелязва 162 попадения в 353 изиграни двубоя, като получава приза "Футболист на Варна" през 1975-а. Последния си активен сезон прекарва в тима на Ватев (Белослав).

За мъжкия национален отбор на България Богомилов има пет мача, в които се разписва веднъж - в приятелския двубой срещу Австралия в Аделаида. Част е от разширения списък за мондиала във ФРГ през 1974-а, но в крайна сметка отпада от финалния състав.

След края на състезателната си кариера Чечи, както го наричат запалянковците, се ориентира към треньорството и последователно работи в Лудогорец, Девня, Белослав и Дулово. Най-големият му успех в това поприще е спечелената купа на Либия начело на втородивизионния Алджазира (Зоара). Впоследствие се завръща като треньор в детско-юношеската школа на родния Черно море.

 

  Сподели
415