Балъков: Пожелавам си да съм жив и здрав и футболистите да не ме разочароват


FUTBOL-TV

Балъков: Пожелавам си да съм жив и здрав и футболистите да не ме разочароват

Красимир Балъков ще пусне дебютанти и играчи, които по-рядко влизат в игра, в днешния мач на "виолетовите“ срещу Верея.

"Предстои ни важна седмица, в която да затвърдим позициите си в групата, както и да се класираме на полуфинал за купата. Очаквам привържениците ни отново да дойдат, както и още по-голямо раздвижване в града и региона, особено за втория мач с Локомотив Пловдив, който е ключов за представянето ни този сезон. Ние можем да им обещаем спектакъл, добра игра, голове и победи. Ще бъде интересна седмица за великотърновския футбол.

За мача с Верея ще има и няколко дебютанта. Илия Джамов ще дебютира в елита, нашият юноша Кольо Станев пък, който направи дебют срещу Септември, сега ще има такъв и пред своя публика. Но ще играем единствено за победа, така че ако искат да ми направят подарък за рождения ден – по-голям подарък от това няма. Ще пусна футболисти, които досега са играли по-малко, за да се докажат. Това е още един стимул за тях.

Извън групата остават Румен Руменов, Фло Боджадж и Крум Стоянов, защото са с натрупани картони и искаме да ги запазим за мача с Локо Пловдив. Ако мачът върви добре, ще спестим силите и на други играчи, но победата и срещу Верея стои на първо място. Леки проблеми имаха само Боджадж и Иван Петков, но за мача за купата ще са налице. До момента след 60-ата минута всички зрители са били пускани на мачовете без пари. Вече билетите ще се продават до края на мача, но безплатно пускане няма да има, защото на клуба му е нужна всяка стотинка, която влиза. Приканвам хората да си влизат в началото и да не чакат 60-ата минута, защото няма да има такъв вариант.

С Иван Вутов се познаваме отлично, той работеше тук и също ни познава. Пожелаваме му нещата във Верея да се стабилизират, желаем му успех, но след мача им с Етър.

Купата на България? Не е забранено момчетата да мечтаят нещо позитивно и хубаво. Аз като треньор по-малко мечтая и гледам да съм реалист, но ако имаме малко късмет и победа срещу Локо Пловдив, защо да не стигнем и до финал… Що се отнася до участие в Лига Европа – не мислим за това. Нека първо си свършим работата, а ако стане – през 7-ото място или през купата, имаме време да мислим тепърва.

За утрешния (днес, б.а.) си рожден ден си пожелавам най-вече да съм жив и здрав и футболистите да не ме разочароват на празника. Най-хубавият подарък за мен ще е една победа“, заяви бронзовият медалист от САЩ-94.

  Сподели
423