Лечков: Дори да се класираме - какво ще правим на Европейско с тази игра?


FUTBOL-TV

Лечков: Дори да се класираме - какво ще правим на Европейско с тази игра?

"С оглед на това, което имаме като точки - би трябвало да бъдем доволни. Като игра на мен лично не ми допадна и говоря и за двата мача. Мисля, че трябва да си подобряваме играта, ако искаме да се класираме за Европейско. Аз ги разглеждам общо нещата. Ако отборът побеждава - побеждаваме всички, а ако губим, значи вината е във всички. На мен се иска да сме по-агресивни, да владеем повече топката и реално ние да водим ситуацията. Виждате каква обстановка имаше в Косово. Хората бяха респектирани от България, а ние трябва да изглеждаме като България", заяви вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков след прибирането на тима от Косово. 

"Момчетата показаха добри игри в турнира "Лига на нациите". Сами си вдигнаха летвата. Сега очакваме от тях добри игри. Сега играят без самочувствие. Не мога да кажа, че е страхливо, но знам ли... Без самочувствие... Пак казвам - трябва да владеем повече топката. Няма лек. Нека да разгледаме нещата по различен начин. Играчите на Черна гора и Косово са родени в чужбина, играят в по-големи отбори. Самочувствието се добива с индивидуална физическа подготовка и ежедневни тренировки и по два мача на седмица. По този начин стават нещата", каза още Лечков.

"За мен първият мач беше по-добър. И в двата мача имахме късмет, че Николай Михайлов извади положения. Аз не съм много радостен, че "Играч на мача" е нашият вратар. Всичко е възможно, аз се надявам да се класираме. Но с тази игра не виждам как ще стане. Ние и да се класираме - не знам какво ще правим с тази игра на голямо първенство. Да не звуча негативно, но е така", добави легендата на САЩ 94.

  Сподели
388