Равният устройва Атлетико и Ливърпул


.

Равният устройва Атлетико и Ливърпул

Най-чаканият мач тази вечер в Шампионската лига  безспорно е този между Атлетико Мадрид и Ливърпул. Двата тима имат по 2 победи в своята група D и дишат изключително спокойно. Изключително полезно бе решението на УЕФА да остави мача на “Висенте Калдерон”, отлагайки наказанието на “дюшекчиите”. Така атмосферата за този сблъсък ще е страховита.

След добър старт у дома Атлетико изпусна парата и направи 3 последователни загуби – Севиля, Барселона и Реал удариха тима на Агире. Е случва се, все пак това са мачове, които съперникът е достатъчно силен, за да те победи. Може би тази лоша форма ще се отрази на самочувствието на Атлетико.

Ливърпул пък прави изненадващо добър старт в Англия и може би най-накрая ще се намеси реално в борбата за титлата. “Червените” печелят изключително много точки с драматични обрати. Последният такъв случай бе мачът с Уигън, завършил 3:2. Така хората на Рафа Бенитес са втори, веднага след Челси заради головата разлика.

Атлетико е без Томас Уайфалуши в този мач. Чехът ще бъде заменен от Хейтинга. Пабло Ибанес може да се появи в игра, но през втората част. Макси Родригес е контузен, а Серхио Агуеро е доста уморен, така че може да видим на негово място Флоран Синама Понгол, който добре познава гостите, защото игра там. Засега вратар в Шампионската лига за Атлетико е Лео Франко. Грегори Купе пази по-често в Ла Лига.
Естествено най-голямото съжаление на двата тима е фактът, че звездата на Ливърпул Фернандо Торес няма да може да играе на “Висенте Калдерон”. Хлапето, което тръгна от тук за големия футбол е контузен. Вероятно ще го видим в реванша. Рафа Бенитес е притеснен за състоянието на Джерард, Кийн и Бенаюн, но вероятно ще ги използва. Деген, Шкъртел и Аурелио са аут от мача.

Положението в групата е такова, че и двата тима ясно осъзнават, че равенството ще им свърши прекрасна работа. Особено за Ливърпул, които после ще имат домакинското предимство, с което да си решат класирането в следващата фаза. За Атлетико е важно да не губи, защото това е последното им домакинство заради наказанието. Затова и двата тима ще подходят внимателно. Трудно е да предположим, че домакините ще победят, защото превъзходството на английските отбори е смазващо, а и “дюшекчиите” са в дупка. По-скоро те ще внимават да не загубят и сигурно ще успеят.

Вероятни състави:

Атлетико: Франко, Сейтаридис, Хейтинга, Перея, Перния, Маниш, Банега, Гарсия, Симао, Понгол, Форлан

Ливърпул: Рейна, Арбелоа, карагър, Агер, Досена, Масчерано, Алонсо, Джерард, Каут, Кийн, Риера

Последни 5 мача:

Атлетико: ЗЗПЗП
Ливърпул: ППППП

 
Прогноза на Futbol TV – X
Точен резултат – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
64