Дебютантът Мартин Минчев: За мен е чест да бъда национал


FUTBOL-TV

Дебютантът Мартин Минчев: За мен е чест да бъда национал

Младият талант на Черно море Мартин Минчев получи повиквателна за мъжкия национален отбор на България. Футболистът, заедно с Радослав Василев, ще са на разположение на селекционера Петър Хубчев за квалификационните мачове за Евро 2020 с Черна Гора и Косово.

“Лъвовете" приемат тима на Черна Гора на 22 март от 19 часа на националния стадион “Васил Левски" и гостуват в Косово на 25 март от 21,45 часа на стадион “Фадил Вокри" – Прищина.

В интервю за Дарик радио, Минчев сподели, че за него е истинска чест да защитава националната фланелка на България, но също призна, че не е очаквал повиквателна от Петър Хубчев. "Дори не съм и очаквал, че ще получа повиквателна от националния селекционер. За мен е голяма чест и ще дам всичко от себе си, ако ми се даде шанс. За мен е добре, че Валентин Антов от ЦСКА също получава повиквателна. Ние се познаваме с него от юношеските национални отбори и сме играли заедно. Ще се опитам бързо да вляза в колектива", сподели той.

Относно целите на Черно море в шампионата, Минчев каза: "Всички мачове за Черно море от първата шестица са бонус за нас, защото играем срещу добри отбори. Ще се опитаме да се класираме максимално по-нагоре. За мен напрежението спада с всеки изминал мач, защото трупам опит. Аз съм още в крехка възраст.Искам да изляза в чужбина, за да играя голям футбол. Симпатизирам на английското първенство. Целя се най-високо. Не искам да коментирам писанията за интерес към мен от грандовете в България".

  Сподели
410