Пастата отреди равенство между ЦСКА и Литекс (видео)


П. Пенков

Пастата отреди равенство между ЦСКА и Литекс (видео)

В дербито на 6-я кръг на родната ни А Професионална футболна група, отборите на ЦСКА и Литекс си поделиха по точка след достатъчно спорен двубоя завършил при резултат 1:1. В 10-та минута на първат част новото попълнение на армейците - Нелсън падна в наказателното поле на гостите с претенции за нарушение срещу него, но съдията Стефан Спасов реши, че няма такава и не уважи претенциите му.

Минута по-късно ловчанлии откриха резултата благодарение на Светослав Тодоров. Попадението стана факт след перфектна контраатака от страна на Литекс, чиито начало бе дадено от Сандриньо, който намери Вилфрен Нифлор по дясното крило, французинът напред и центрира в наказателното поле, където намери съотборника си Тодор, който преодоля Мболи за 0:1.

След близо 30 минути игра гостите получиха правото да изпълнят дузпа заради фаул на Джузепе Акуаро срешу Вилфред Нифлор в наказателното поле на червените и получи жълт картон за проявата си. Новото попълнение на червените - алжирския страж Мболи успя да спаси дузпата, изпълнена неособено успешно от Светослав Тодоров. Осъдената дузпа предизвика протести от страна на агитката на ЦСКА. Наложи си кордон от полицаи да влезе в ложите на Сектор А за да се гарантира сигурността на представителите на Литекс.

Десет минути преди края на първата част след центриране от фаул отляво, Акуаро успя да стреля с глава от наказателното поле, но топката срещна гредата на Литекс. Само 4 минути по-късно армейците изравните резултата след заучено изпълнение на ъглов удар, при който след центриране на близката греда, Маркиньос изненада отбраната на гостите и с глава от близо изравни.

Осем минути преди края на двубоя Кристиан Тибони падна в наказателното поле на Литекс след контакт с Пламен Николов, но съдията прецени да не отсъди дузпа в позла на червените. В 89-та минута Литекс останаха с човек по-малко, след като Александър Барт бе изгонен за нарушение отзад срещу откъсвашия се сам в срещу вратаря на ловчанлии Килиън Шеридън.

В класирането ЦСКА е вече на 8-то място със също толкова точки, докато Литекс заема 6-ата позиция с 12 т.

Видео: Тук

  Сподели
157