ОСК ЦСКА раздадоха наградите си


FUTBOL-TV

ОСК ЦСКА раздадоха наградите си

Кирил Десподов беше избран за спортист №1 на Обединени спортни клубове ЦСКА за 2018 година. Годишните награди бяха раздадени на церемония в Централния военен клуб. Наградата на Десподов получи изпълнителния директор на клуба Пламен Марков. Причината бе, че по това време футболистът подписваше с Каляри.

Подгласник на нападателя е джудистът Ивайло Иванов, а при жените номер 1 е Габриела Димитрова, която също е състезателка по джудо. И треньор на годината е представител на същия клуб - Мария Янчева, която години наред изгражда едни от най-добрите джудисти в България.

ПФК ЦСКА е най-добър отбор на ОСК ЦСКА за годината, като статуетката беше връчена на Димитър Пенев. Подгласник на футболния клуб стана волейболният. Двама юноши, които в момента са на лагер в Испания, също бяха отличени. Валентин Антов стана най-добър млад футболист, а Мартин Смоленски беше определен за най-проспериращ юноша. В отсъствието на талантливия 15-годишен играч, наградата получиха директорът на Академия ЦСКА Стефан Яръмов и сестрата на Мартин - Милица, която е една от надеждите на спортната акробатите на ЦСКА. Тимът ни до 19 години с треньор Ивайло Станев е най-проспериращ отбор от ДЮШ на футболния клуб. 

Приз "Изгряващи звезди на ЦСКА" получиха класиците Павел Младенов и Тихомир Димитров, Георги Занов (шахмат) и трима състезатели по спортна гимнастика - Здравко Добрев, Максим Казанджиев и Елизабет Николова.

Със статуетки за "Държавен принос" бяха отличени шахматистите Алексей Йовчев и Горан Кръстев. 

За "Европейски принос" награди получиха Костадин Цветанов (самбо), Светослав Ангелов (спортна гимнастика) и Ева Порумова (бокс).

Джудистът Георги Динев взе приза за млада надежда, а неговият близнак Васил Динев (сумо) е млад талант №1.

Най-перспективен млад състезател на ЦСКА при момчетата е самбистът Любослав Григоров, а при момичетата - Люба Атанасова.

Два отбора бяха избрани за най-проспериращи - хокейният до 18 години и тимът ни по водна топка за деца. 

Школата на волейболния клуб е най-активна и най-успешна за изминалата 2018 година.

По случай 50-години от спечелването на КЕШ специален плакет получиха легендарните ни волейболни състезатели, които са били част от отбора.

За изключителни заслуги бяха наградени три червени легенди - Стефан Ангелов за приноса му към олимпийската слава на ЦСКА, а Христо Мирянов и полк. Нено Ненчев за приноса им в развитието на клубовете съответно по класическа борба и джудо.

В залата присъстваха червени легенди, бивши и настоящи състезатели и треньори по всички видове спорт от всички поколения, деятели, представители на сдружения и феновете. Празника уважи и генерал Явор Матеев, който е ръководител на 68-а бригада "Специални сили", както и заместник-кметът на столична община Тодор Чобанов. Той отличи Васил Илиев (шахмат) и Симеон Ценев (джудо и самбо) за принос в развитието на физическото възпитание и спорта сред децата в столичните училища като треньори и преподаватели.

Специален плакет имаше и за Фен клуб "Сектор Г", а когато лидерът на червената агитка Иван Велчев излезе на сцената, за да получи наградата, цялата зала изпя заедно "Още от дете".

За доброто настроение на присъстващите допринесоха Роси Кирилова и Орлин Горанов.

  Сподели
367