Пламен Марков: Ще привлечем заместник на Десподов - не може да рискуваме!


FUTBOL-TV

Пламен Марков: Ще привлечем заместник на Десподов - не може да рискуваме!

Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков също говори пред медиите след днешната първа открита тренировка за 2019-а. Ето какво обяви легендата на "червените":

"Не бих искал да коментирам статии, които излизат в нашите ежедневници, това не е официална информация, която касае нашия клуб. Ако въпросът е актуален, трябва първо да излезе от нашия клуб. С треньора говорим за селекцията. Селекцията на един отбор е перманентен процес, продължава през цялата година според възможностите. Няма да се откажем да привлечем добър футболист, стига да пасва на вижданията на нашия треньор. ЦСКА е готов да се раздели с всеки футболист, който не влиза в плановете на треньора. На този етап се лансираха различни версии за преотстъпвания и продажба, след като няма обявена такава новина, значи не сме приключили с подобни разговори свързани с един или друг", заяви Марков.

"Десподов? Той безспорно е един от най-добрите ни играчи, работим по този въпрос, привличането евентуално на негов заместник. Не можем да си позволим да се оголим на важни за нас постове. Кирил Десподов е в договорни отношения с ЦСКА, ако има оферта, която е подходяща за финансовите условия на клуба и подхождат на неговите виждания, ще бъде трансфериран. Това, че има такива амбиции, е много добре, аз адмирирам тези желания", заяви Марков.

Директорът призна и че клубът търси чужденец за ръководител на школата на клуба. "Водят се преговори с няколко чужди специалисти относно бъдеща методическа помощ в детско-юношеската школа. Водени са преговори, въпрос на бъдещи преговори", добави Пламен Марков, който допълни, че няма да има санкция за закъснението на Жеферсон, който все още е в Бразилия.

  Сподели
449