Бербатов, Рууни и Роналдо гарантират страдание за Селтик


.

Бербатов, Рууни и Роналдо гарантират страдание за Селтик

Най-интересният, поне за българите и британците, мач във вторник в Шампионската лига ще е този между носителя на трофея Манчестър Юнайтед и Селтик на “Олд Трафорд”.

Срещата е доста важна за двата тима. “Червените дяволи” са с 4 точки в групата, колкото има и Виляреал. Селтик е с 2. Една победа ще отвори пътя за защитаващия титлата си английски тим към 1/8-финалите. Важна е и първата позиция в групата, която гарантира по-лек съперник. Засега Виляреал е в идеална позиция да извоюва това място след равенството, което измъкна в Англия. Ако загуби Селтик ще се изправи пред угрозата да отпадне от турнира.

След лошия старт през септември, футболистите на Сър Алекс се разиграха. Вдъхновител в състава е любимецът на феновете Уейн Рууни. Той отбеляза 8 гола в последните си 6 мача. При успеха над УБА с 4:0 в събота отново Рууни бе над всички. Не може да се отрече обаче, че неговият възход започна, след идването на Димитър Бербатов и възстановяването на Роналдо от операцията на глезена. Тези тримата са достатъчни да бият Селтик.

 
Селтик обаче не бива да бъде смятан за тотално обречен. Шотландците са доказали, че са готови да играят на 200 % именно в такива битки. За тях това е шанс да се докажат пред огромната Англия, че са фактор на острова, на който двата тима живеят. Шотландската Висша лига не е особен критерий за формата на Селтик, но трявба да отбележим, че “детелините” се представят чудесно и са лидер с три точки пред Рейнджърс, но и мач повече. Шампионската лига обаче е друг случай. Тук засега Селтик се проваля, записвайки равен у дома с аутсайдера Олборг и загуба от Виляреал като гост. В гостуванията си обае келтите се справят ужасно. От 16 мача по терените извън Шотландия те имат само точица. Това може да даде повод на Юнайтед да ги подцени.

 Сър Алекс едва ли ще може да разчита на Патрис Евра, който се контузи срещу УБА. Той ще е под въпрос до последно. Едва ли ще се рискува и здравето на скоро възстановените Карик и Харгрийвс, особено като се има предвид твърдата игра, която изповядват шотландците.  Пол Скоулс е аут поне до декември. Останалите суперзвезди са на линия.


Гордън Страхан има доста повече проблеми. Самарас, Хеселинк и Килън не потеглиха за Манчестър. Хинкел, Калдуел и Кораса също може да пропуснат мача след като се контузиха срещу Инвърнес. Скот Макдоналд ще бъде принуден да играе, въпреки че няма достатъчно минути зад гърба си.

Всичко друго освен домакинска победа в този сблъсък ще бъде суперсензация. Келтите имат доста проблеми, а и начина, по който Рууни, Бербатов и Роналдо създават положения гарантира поне два гола във вратата на Боруц.

Вероятни състави:

Манчестър Юнайтед: Ван дер Сар, Рафаел да Силва, Фърдинанд, Видич, О’Шей – Роналдо, Флетчър, Гигс, Парк – Бербатов, Рууни

Селтик:  Боруц, Уилсън, Макманъс, Ловенс, Нейлър, Мак Гийди, Браун, Кросас, Робсън, Макдоналд, Малоуни

Последни 5 мача:

Ман Юнайтед: ППППП

Селтик: ППЗПП
 
Прогноза на Futbol TV – 1
Точен резултат – 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
25