Съдийска аванта помогна за победа на ЦСКА (видео)


П. Пенков

Съдийска аванта помогна за победа на ЦСКА (видео)

ЦСКА постигна победа с 3:1 при гостуването на Сливен в двубой от 5-я кръг на родната ни А Професионална футболна група. Сливен впечатли с играта си през първото полувреме, но позволи да бъде обърнат през второто за по-малко от 5 минути. Войводите откриха резултата в 16-та минута благодарение на Деян Христов. Димо Бакалов се пробори добре по дясното крило, след което подаде към съотборника си Ямуков, който отклони към Христо, който шутира точно извън наказателното поле, изпращайки кълбото в долния десен ъгъл на вратата пазена от Здравко Чавдаров.

Три минути по-рано при отново при пробив на Деян Христов, топката попадна на крака на Петър Стоянов, който стреля мощно по посока вратата на армейците, но за феновете на стадион Хаджи Димитър, топката срещна горната греда.

В края на първото полувреме домакините изявиха претенции за игра с ръка на Акуаро в наказателното поле на ЦСКА, но главния съдия Ангел Ангелов не отсъди такава въпреки протестите на играчи и фенове.

През втората част домакините се прибраха дълбока в своята половина и така позволиха на армейците да се задържат продължително в тяхното поле. В 55-та минута при изпълнение на Галчев от корнер, топката "кацна" на главата на Джуземе Акуаро, който изравни резултата на Хаджи Димитър. Само 3 минути бяха нужни на гостите да обърнат развоя на срещата. При продължителна аткаа на червените Нелсън отклони към Тоне, който от границата на наказателното поле матира стража на Сливен.

В 60-та минута ЦСКА вече водеха с два голя преднина пред противниците си от Сливен. Точен бе новото попълнение на армейците Шеридън, който засече с глава центиране на Виданов.

В класирането ЦСКА се изкачи до 8-мо място със 7 т., докато ОФК Сливен заема 14-ата позиция с 3 т., но и мач по-малко.

Видео: Тук

  Сподели
134