Ботев Пловдив с труден успех над Черно море


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив с труден успех над Черно море

Черно море записа загуба с 1:2 при гостуването си на Ботев Пловдив в мач от 12-ия кръг на Първа професионална лига. Единствения гол за “моряците" реализира Мартин Минчев през втората част, когато домакините водеха с 2:0.

Черно море стартира добре двубоя и още в 6-ата минута “моряците" създадоха ситуация за гол. Радослав Василев се озова очи в очи със стража на домакините след блестящ пас от Благой Макенджиев, но Кайзер успя да избие неговия удар в корнер.

В 22-рата минута Ботев Пловдив поведе в резултата. Неделев пробва пас към Стивън Петков в наказателното поле, Мирослав Енчев не успя да изчисти топката, която попадна във Вутов и той реализира отблизо. В 29-ата минута Стивън Петков стреля силно по земя от дистанция, но топката се отби от десния страничен стълб.

В 52-ата минута Перейра стреля с глава след центриране от корнер, топката рикошира от крака на Кристиан Димитров и попадна в Стивън Петков, който реализира отблизо за 2:0.  Останаха обаче сериозни съмнения за засада.

В 72-рата минута Кононго нахлу в наказателното поле след пас на Н`Донгала и намери Мартин Минчев, който се освободи от бранител и прати топката в мрежата със силен удар отблизо за 1:2. Минути преди последния съдийски сигнал Ндонгала засече центриране на Петър Витанов от фаул, но ударът му с глава мина на сантиметри покрай левия страничен стълб.

  Сподели
390