Балъков: Етър ще има нов спонсор, но феновете трябва да помагат повече


FUTBOL-TV

Балъков: Етър ще има нов спонсор, но феновете трябва да помагат повече

Главеният мениджър на Етър Красимир Балъков сподели на пресконференция за очакванията си за предстоящия мач с Дунав и за бъдещето на клуба.

"Направихме добра подготовка в паузата с хубава контрола срещу Ботев Враца. Това е нещо, върху което можем да стъпим и да очакваме, че в събота срещу Дунав сме добре подготвени. Чака ни обаче много здрава битка, защото всичките ни мачове с Дунав са били "на кантар“, макар че в повечето сме били победители. Отиваме в Русе с желание да продължим добрата серия от последните два мача. Вече нямаме притеснение, че навън не играем добре и не печелим, след като бихме Септември в София. Атмосферата е много добра за добър и успешен резултат в Русе", заяви Балъков.

"Иван Стоянов и Пламен Гълъбов имат леки проблеми, Никола Колев също, но ще бъде на линия. Лас Мане още не е готов физически, но работим и има вероятност да бъде в групата за мача, той е играч, който винаги може да помогне. Кольо Станев на 16 години направи дебют в елита, благодарение и на Венци Василев, който най-много го критикува и насърчава да играе. Има качества, всичко зависи от него, сигурен съм, че има голямо бъдеще, но му трябва време. Не трябва да го хвърляме да изгаря изведнъж, но и трябва да му даваше шанс, за да го стимулираме да се готви и играе", заяви героят от САЩ 94.

"Ние трябва да сме реалисти, знам, че опитните ни футболисти имат много по-високи цели от това, което си поставяме, но искаме цялата великотърновска общественост да знае, че разполагаме със скромен бюджет, с който се опитваме да сглобим боеспособен тим. Имаме позитивно начало, времето ще покаже докъде сме стигнали. Искаме във втората година да оставим добра основа за бъдещето на клуба. Ако успеем да останем в групата безпроблемно, ще е най-добре. Ако пък направим страхотни мачове и бъдем още по-нагоре, това ще е заслуга на футболистите", каза още мениджърът на Етър.

"Надявам се да бъдем добре във финансово отношение, продължаваме да търсим съмишленици, бизнесмени, които обичат футбола. Имаме и школа с 250 деца. Трябва Етър да расте в позитивна посока, защото футбол без пари не може да се прави. Благодарни сме на всички, които ни помагат, но целите зависят от бюджета. Великотърновци трябва да се борим да привлечем средства в този клуб. Работим по въпроса, общината също, лично аз съм провел много разговори с потенциални спонсори, но е много тежко. Идват по 2000 души на мач, но това е много малко. Зрителите също могат много да помогнат, ако имаме по 5-6 000 зрители, приходите ще се вдигнат двойно. Нека хората напълнят стадиона, ние играем атрактивен футбол, не се затваряме, няма причина да не идват да ни подкрепят. Аз не съм дошъл да печеля пари в Етър, ако мога, всеки лев от клуба, бих го дал за футболистите. Търсим и генерален спонсор. "Уинбет“ ни дава средства, ще имаме договор с А1, Сашо Нанков е един от основните спонсори, но ни трябва един силен голям спонсор. Етър може да съществува само ако се обединят всички по-малки фирми в града плюс един по-голям спонсор. До месец ще имаме и фенклуб, чакаме едно бюрократично решение за място, където ще бъде магазинът. Първото, което хората могат да направят, е да напълнят стадиона и да си купуват артикулите на Етър“, завърши Балъков.

437