Пауло Аутори: Ако играчите бяха нервни, това щеше да е много опасно за отбора


FUTBOL-TV

Пауло Аутори: Ако играчите бяха нервни, това щеше да е много опасно за отбора

"Победите са винаги важни. Както казах - играчите са преживели много и имат много голям опит, за да разберат нюансите във футбола. Аз винаги очаквам трудности, никога не очаквам да е лесно. Лудогорец е един нов клуб, млад клуб и са свикнали да печелят вътрешното първенство. Хората, които не играят футбол мислят, че това се случва постоянно. С времето всички ще разберем, че трябва да очакваме трудности. Аз винаги очаквам трудности. Футболът ме научи на това", заяви мениджърът на Лудогорец Пауло Аутори, след победата над Зрински в първия мач от 3-ия предварителен кръг на Лига Европа.

"Смятам, че променихме някои неща от подготовката на футболистите. Срещу Зрински стояхме малко по-различно. Разбира се, има един период на адаптация. Но и играчите показват голям интензитет в мачовете. Това се заплаща в някои мачове, особено в началото. На почивката казах на играчите, че играем футбол, който по принцип не играем и ще трябва да приложим по-голяма преса. В последния мач срещу Локомотив Пловдив бяхме на високо ниво, имахме повече пасове и бяхме добре. Не повторихме тази скорост и за това срещу Мостар мачът изглеждаше по-бавен. Ако играчите бяха нервни, това щеше да е много опасно за нашия отбор. Моята най-голяма работа е да накарам играчите да разберат, че няма да спечелят всичките си мачове с разлика от по 3, 5 или 7 гола. Това не е футболната реалност. Можем да се огледаме. Моята работа е да махна това напрежение от тях и просто да ги оставя да спечелят мача. Имаме 90 минути, за да спечелим мача. Трябва да оценим, че тази победа не беше лесна, но беше важна", каза още наставникът на разградчани.

"На всички места, които съм работим, извън Бразилия, освен да работя за клуба, винаги съм се старал да оставя нещо на шампионата, в който съм. И когато има голяма конкуренция в българския шампионат, повече отбори ще бъдат готови за европейските състезания", добави още специалистът.

  Сподели
429