Червеният ТИТАН-ик


-.

 Червеният ТИТАН-ик

Бълбук. ЦСКА загуби „Вечното дерби”. С един на нула, но го загуби. Дали възпитаниците на Павел Дочев бяха по-слаби от “сините” си опоненти, дали заради умората “сините” не играеха на пълни обороти или пък отборите са като цяло равностойни, едва ли може да се каже със сигурност. Реалността обаче е черна за “червените”. На кораба на „Титан АС” бе нанесена нова може би не толкова тежка пробойна, но със сигурност поредната от много такива. Червеният футболен кораб потъва бавно, но сигурно и засега не се вижда какво може да преобърне този процес. Капка по капка – вир, вир по вир – язовир. В случая капките се превърнаха в приливна вълна, която заля „армейското” пристанище. Защо се стигна до там?

Пробойна номер 1:

Тежкото наследство. Предното ръководство остави клуба в ужасно положение, а новите, вече не толкова нови, собственици си нямат и идея как да изкарат клуба от тази ситуация. Дълговете се увеличават в геометрична прогресия и са към когото се сетите. Май общо взето ЦСКА не дължи пари само на автора на статията (за щастие, защото нямаше да ги видя скоро).

Пробойна номер 2:

Безумната трансферна политика. Буквално всеки полусезон се купуват нови играчи на ротационен принцип – единият прозорец българи, следващият – анонимни чужденци (този път италианци – единият с гръмовното постижение от 9 гола в Серия Ц-1). Като пропуснем факта, че половината пари за тези футболисти дори не са платени, то всичко това води до съблекалня, в която „колегите” общо взето май не си знаят напълно и имената един-другиго.

Пробойна номер 3:

Треньорските рокади. ЦСКА сменя треньори като носни кърпички и очаква резултати. Сега за спасител от Германия бе привикан Павел Дочев, изграждащ кариера във Втора и Трета Бундеслига. Манна небесна, а? Още няколко провала и на него ще му бъде показан пътя. Познато?

Пробойна номер 4:

Политиката на ръководството с билетите. При отбор непоказващ никаква игра и губещ от кипърски анонимници с 2:5, „капитаните” на червения кораб решиха да слагат „европейски” цени на билетите. Резултатът – празен стадион, полупразен сектор „Г” срещу “сините”.

Пробойна номер 5:

Публика срещу ръководство. Тази пробойна доразви предната и е нейно следствие. Голяма част от агитката на “червените” скочи срещу мерките на „Титан-ите” и докато срещу Левски феновете на ЦСКА имаха огромен дразнител и бяха нормална бройка, то не мога да си представя какво чудо ще бъде в следващите мачове. ЦСКА изгуби и последния си капитал.

Пробойна номер 6:

Затварянето на „Българска армия”. Нормално като се има предвид състоянието на самия стадион, но това бе домът на „червените” и е видно, че те не се чувстват като у дома си на националния стадион.

Какви са шефовете на ЦСКА?
ТИТАНИ на мисълта...
А „Червеният ТИТАН-ик” потъва ли, потъва...


БОГДАН МЛЪЧКОВ

  Сподели
255