Славия започна първенството със загуба от Калиакра (видео)


П. Пенков

Славия започна първенството със загуба от Калиакра (видео)

Новака в родната ни А Професионална футболна група - Калиакра Каварна постигна първата си победа сред елита, като в първия кръг от първенството ни се наложи с миналинамалното 1:0 на Славия. Попадението беше дело на Филипов, който успя да засече центрирана отдясно топка в наказателното поле на Славия, след което надскочи противниковите играчи и я прати във вратата на Мболи, който днес беше награден от феновете на софийския клуб.

В другите срещи, играни в 18:00 Локомотив Пловдив завърши наравно като гост на Видима-Раковски 1:1, а Черно море победи с 2:1 Пирин.

Локо Пловдив откри резултата в Севлиево в 60 минута с гол на Йонес Бенжалюн, който засече центриране на Том, а домакините изравниха в 85 минута, когато Николай Владинов реализира отблизо.

Във Варна Черно море вкара първи в 24 минута чрез Тиаго, който след едно разбъркване в наказателното поле на Пирин бе най-съобразителен. Варненци удвоиха чрез новото си попълнение Дончо Атанасов в 60 минута, когато след триходова комбинация между Дани Георгиев, Стоянов и Атанасов, последния я прати технично във вратата на Макенджиев. Пирин намалиха резултата в последната минута, когато Кондев получи топката стреля по диагонала прониза мрежата на Илко Пиргов.

Видео: Тук

  Сподели
153