Новият в ЦСКА: Гледах клипчета с феновете - харесват ми, те са луди!


FUTBOL-TV

Новият в ЦСКА: Гледах клипчета с феновете - харесват ми, те са луди!

Едно от новите попълнения на ЦСКА - холандският защитник Стивън Перейра, даде първото си интервю пред клубната телевизия. Той сподели впечатленията си след първите дни от подготовката и заяви, че е мотивиран да става все по-добър футболист.

"Чувствам се добре. Мисля, че тренировките са тежки, но това е добре за мен, тъй като усещам, че ставам по-добър. Знам, че ЦСКА не е шампион на България през последните няколко години. Но аз вярвам, че този сезон ще направим всичко възможно, за да променим това и ЦСКА да стане шампион. Имаме нов треньор, но ще ни трябва и малко късмет. Освен това тренираме здраво. Започнах да играя футбол в Ротердам, близо до мястото, на която живеех. Първоначално играех в малък клуб, заедно с мои приятели. След няколко години станах много добър и подписах първия си договор с клуб - ПЕК Зволе. Играх там в продължение на два сезона. След това преминах в МВВ Маастрихт. Там престоят ми беше по-дълъг - три сезона и над 100 мача. Сега съм още по-добър играч, участвам в мачовете на националния отбор на Кабо Верде. Да, аз съм роден в Холандия, но моите родители са от Кабо Верде. Притежавам паспорт и от двете държави", заяви той.

"Да, мога да играя на няколко позиции. Въпреки това мисля, че най-добре се чувствам като централен защитник, какъвто играх през последните два сезона, при това доста успешно. Мога да играя и като десен бек, за мен това не е проблем, тъй като съм доста бърз. Няколко пъти съм бил номер 6 - дефанзивен полузащитник. Но съм най-добър като централен бранител. Най-важното нещо за ЦСКА е да бъдат шампиони. Аз искам да стана шампион с отбора, а знам, че това е и желанието на феновете. Имаме една обща мечта и трябва да работим заедно за това. Искаме да се представим добре както в Първа лига, така и в Лига Европа. Възможно е това да се случи. Разбира се, гледах клипове с феновете на ЦСКА - много са луди. Видях дербито срещу Левски. Но в София има един клуб и това е ЦСКА! Знам за напрежението тук. Когато подписах - знаех, че това е най-големият клуб в България. Разбирам, че има напрежение. Аз това искам и от това имам нужда. Напрежението не е проблем за мен", добави още Перейра.

"Да, вече имах няколко тренировки. Виждам, че всички в отбора са доста добри. Някои от момчетата говорят български и тях не ги разбирам. Разговарям най-вече с тези, които говорят английски език и най-вече с моя холандски приятел - Джеси. Той ми е любимец. Малко е луд, но много го харесвам. С него се познавам отпреди. Не много добре, но той ме знае, аз го знам. Така че ни е лесно. Целите ми са прости. Искам да стана важен играч за отбора. Сигурен съм, че качествата ми могат да бъдат от полза на ЦСКА. Аз съм добър защитник, а освен това играя със сърце. Нека първо да станем шампиони, а след това ще видим", завърши новото попълнение на "армейците".

  Сподели
438