Лудогорец приключва нова силна сделка - продава Пластун за 3 млн. евро


FUTBOL-TV

Лудогорец приключва нова силна сделка - продава Пластун за 3 млн. евро

Ръководството на Лудогорец направи силен изходящ трансфери. Разградчани са успели да продадат централния защитник Игор Пластун на белгийски Гент. Новината потвърди изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев. Все пак той обяви, че на този етап в клуба ще запазят спокойствие, докато не се финализира напълно сделката.

"Още не приемам честитки за продажбата на Пластун, докато не премине цялата процедура. Реализирането на трансфер си има определени стъпки. Когато има нещо категорично официално, ще го научите от Лудогорец", заяви Петричев.

По последни данни сумата по споразумението между двете страни ще надхвърля 3 милиона евро, което значи, е за второ поредно лято тимът реализира подобен крупен трансфер. През миналата година друг бранител – Хосе Луис Паломино замина към италианския елитен Аталанта срещу сумата от 4 милиона евро. Рекордът в това отношение бе продажбата на Жуниор Кайсара в Шалке 04 срещу 6 милиона евро през 2015.

Пластун вече е напуснал лагера на Лудогорец в Смолян и още днес ще лети за Белгия, където ще се подложи на задължителните медицински прегледи.

  Сподели
405