Ветераните на Марек и ЦСКА направиха шоумач в Дупница


Л. Михайлов

Ветераните на Марек и ЦСКА направиха шоумач в Дупница

Ветераните на Марек и ЦСКА изиграха приятелски мач, с който съживиха спомена за финала в турнира за Купата на Съветската армия от 1978 година. Двата тима направиха шоумач на стадион "Бончук" в Дупница, в който "червените" взеха реванш и се наложиха с 2:1. Головете за победителите отбелязаха Стойко Сакалиев и Милен Петков, а за домакините се разписа любимецът на публиката Крум Бибишков.

Любопитното бе, че в отбора на "червените" играха треньорите на ЦСКА 1948 Валентин Илиев и Йордан Юруков, които бяха рамо до рамо с все още действащия треньор на елитния ЦСКА Христо Янев и с един от скаутите на тима Велизар Димитров.

За празничното настроение се погрижиха танцьорите от ансамбъл "Рила", а на таблото на "Бончук" грееше надписът: ЦСКА – Марек 0:1. Част от героите на Марек отпреди 30 години присъстваха на събитието: Стоян Стоянов, Петров, Сашо Райнов, Асен Томов, Николай Вуков, Емил Кючуков, Александър Кючуков, Роман Караколев, Иван Палев, Любен Колев, Любен Бранков, както и треньорите Янко Динков и Димитър Куков.

  Сподели
500