Делио Роси: Лудогорец и ЦСКА ни превъзхождат


Л. Михайлов

Делио Роси: Лудогорец и ЦСКА ни превъзхождат

"Мачът сте го гледали, вие може да го коментирате както искате. Независимо от мача, аз лично намирам за абсурдно 10-ия в класирането (Черно море е на 7-мо място, б.а.) да играе срещу 3-ия, за да има достъп до европейските клубни турнири. Това правило го има и трябва да се спазва. След финала, който беше голямо разочарование за нас, а и погледнато цялостно на шампионата, може да кажем, че има два отбора, които са пред нас и ни превъзхождат", заяви Делио Роси, визирайки 2-ия и 1-ия в класирането - ЦСКА и Лудогорец.

"Ние сме разочаровани най-вече от финала за Купата. Не заслужавахме да не спечелим, но загубихме с дузпи. Този мач ни донесе доста проблеми. Футболистите много добре се справиха - след такова разочарование успяха да се вдигнат и да спечелят мачовете си. Постигнахме нашата цел - да се класираме за евротурнирите. Радвам се, че успяхме да го направим за ръководството, феновете и най-вече за хората, които работят в клуба. Говоря за домакина на отбора, масажистите, администратора, ПР-а на клуба и всички, които помагат. Без тях няма да може да се справим. Доволни сме от това, че постигнахме успеха, но трябва да работим, за да стигнем тези два отбора, които са пред нас", добави още треньорът на "сините" след успеха над Черно море.

"Ако ръководството ме попитат - ще говорим за бъдещето на отбора и как виждат нещата занапред. Трябва да говоря с тях. Аз уважавам всички. Не съм бил неуважителен към никого и искам и към мен да има уважение. По това нещо съм категоричен. Някои от щаба на Черно море не се държа добре към мен", заяви Роси.

  Сподели
509