Балъков: Етър и ЦСКА са двата ми любими отбора


Л. Михайлов

Балъков: Етър и ЦСКА са двата ми любими отбора

"Изключително тежък мач. Казах на момчетата, че минахме през три такива мача и ще е жалко да изпуснем питомното и да отиваме на бараж срещу Царско село. Поздравявам момчетата за характера и колектива. Бил съм в много отбори, но признавам си, че не съм виждал толкова задружен отбор в кариерата си. Благодаря и на тези фантастични фенове, които не спряха да ни подкрепят. Даваме добра основа за възраждането на футбола в Търново", заяви Красимир Балъков, цитиран от клубния сайт на Етър.

"Противникът ни затрудни максимално, защото разполагаше с високи състезатели, но ние работим върху изчистването на слабостите ни. Резултатът от първия мач ни даде спокойствие, но след откриването на резултата в полза на Дунав напрежението беше при нас. За мен беше важно по време на престоя ми в Етър да направя така, че никой да няма чувството, че е твърд титуляр. Още преди мача с Дунав казах, че предстоят разговори за бъдещето ми. Има доста неща, доста разговори да проведем, от които зависи дали ще има някаква перспектива. Общинските отбори влизат в елита, но после идва спад, така беше Пирин. Трябва да има един нормален бюджет, за да се поддържа отбор в елита, да има спонсори. Много разговори проведох с бизнесмени, с ръководството на Общината, има желание за промяна, но няма реални промени. Предстоят ни разговори, всички са щастливи и радостни, че оставаме в елита. Има една фенска група, която идва да ни подкрепя и това ме радва. Сега е моментът да се направи крачка напред. Проблемът пред общинските отбори възниква на третата година, защото се трупат задължения, които не се покриват. Трябва да се намерят фирми и спонсори, които да осигурят финансова стабилност", добави мениджърът на Етър.

"Относно спекулациите за ЦСКА свикнал съм, това не е нещо ново за мен. В момента нищо не мога да кажа – нито, че оставам в Етър, нито, че отивам в ЦСКА. Етър и ЦСКА са двата ми любими отбора. Разговори обаче за ЦСКА с мен не са водени“, добави Балъков.

  Сподели
484