Резервите на Лудогорец изпуснаха Ботев Пловдив


Л. Михайлов

Резервите на Лудогорец изпуснаха Ботев Пловдив

Лудогорец и Ботев Пловдив не успяха да се победят, завършвайки наравно - 2:2 в последния двубой за двата тима в Първа лига. Треньорът на домакините Димитър Димитров заложи на отбор, съставен изцяло от българи. Никога до момента в мач от елита разградчани не бяха излизали с 11 наши сънародници. Реално това е формацията от юноши, която завърши на 9-ото място във Втора лига. Дебют в елита записаха вратарят Дамян Дамянов, който е син на бившия треньор на Локо София Валерий Дамянов, Преслав Петров, Лъчезар Ковачев, както и Георги Вълчев.

В 24-ата минута след добра атака Стивън Петков чукна с пета към Бризола, чийто удар обаче не намери целта. Шест минути след това Густаво Афонсо можеше да вкара красив гол от фаул, но изстрелът му срещна напречната греда. В 36-ата минута Афонсо направи отличен пробив отляво и качи топката на главата на Стивън Петков, чийто удар бе избит от Дамянов. В ответната атака Лудогорец поведе. Ивайло Климентов напредна през центъра на терена, направи двойно с Денислав Александров и с много качествен удар не остави шансове на Кайзер – 1:0. В края на първата част след грешка в защитата на Лудогорец, Фелипе Бризола се озова на добра позиция, но Дамян Дамянов отново бе на висота.

Ботев изравни в 55-ата минута чрез резервата Дуде Ндонгала. Той изпълни по чудесен начин пряк свободен удар, топката заблуди Дамян Дамянов и се озова в мрежата му – 1:1. След само 120 секунди обратът бе пълен. Автор на попадението бе Радослав Терзиев, който се възползва от подаване на Густаво Афонсо от корнер и бе най-съобразителен в наказателното поле. В 66-ата минута Стивън Петков свали към Бризола, но бразилецът не уцели вратата.

В 76-ата минута Лудогорец изравни. Резервата Димитър Илиев направи добър пробив отляво и центрира към Ерол Дост. Той би с глава току пред Марин и топката се озова в мрежата на Кайзер – 2:2. В 83-ата минута Климентов като по чудо не вкара втори гол. Той се възползва от грешка на Ради Терзиев и напредна, но ударът му срещна гредата. В ответната атака Стивън Петков направи голям пропуск отблизо. След това пък Дамянов изби мощен изстрел на Ндонгала. В последната секунда Светослав Ковачев се измъкна от защитата на Ботев, но точно преди да нанесе удар, изгуби равновесие.

  Сподели
523