И Локо Пловдив се обяви против промените в Закона за хазарта


Л. Михайлов

И Локо Пловдив се обяви против промените в Закона за хазарта

Ръководството на Локомотив Пловдив изразява своето притеснение и безпокойство във връзка с евентуалните предстоящи промени в Закона за хазарта и по-точно идеите за забрана на пряката и непряка реклама. Ето какво обявиха "черно-белите" на своя сайт:

Изразяваме своето категорично несъгласие срещу обявените законодателни мерки, внесени от част от депутатите в Народното събрание, срещу най-масовите и популярни развлекателни игри – спортните онлайн залагания и лотариите.

На мнение сме, че ограничаването на непряката реклама на лицензирани букмейкъри и организатори на хазартни игри ще има дълбок негативен ефект върху възможностите за развитие и финансовата стабилност на редица клубове със сериозна фенска подкрепа от Първа, Втора и Трета лига на България.

С помощта на финансовите средства, които се получават по спонсорските и рекламните си договори с тях, спортните клубове обезпечават своето съществуване и инвестират в подобряване на материалната си база и развитието на своите състезатели и треньори. Спонсорирането на футбола и други спортове в нашата страна от утвърдени фирми, организиращи хазартни игри, не е прецедент в Европа.

Множество световноизвестни спортни клубове имат успешно и дългогодишно партньорство с фирми, организиращи хазартни игри, които се рекламират и по време на телевизионното излъчване на големи футболни събития, включително и на финалите на европейските футболни турнири.

Промените, които се дискутират, могат да забранят на спортните клубове да рекламират върху екипи, фен-артикули, рекламни пана и др. името и логото на фирмата - организатор на хазартни игри, която ги спонсорира. Това ще доведе до оттеглянето на такива фирми от българския спорт и пренасочването на милиони левове от бюджетите им към други държави.

Лицензираните хазартни компании са едни от малкото, които активно подпомагат спорта и именно поради тази причина трябва да им се предоставят благоприятни условия за развитие на дейността. Апелираме народните представители да подходят внимателно и отговорно при обсъждане и приемане на изменения в Закона за хазарта в частта за непряката реклама на лицензирани оператори на хазартни игри.

  Сподели
525