Бащата на едното от нарисуваните деца: Имам малко вина


Л. Михайлов

Бащата на едното от нарисуваните деца: Имам малко вина

"Да, имаме малко вина", призна бащата на едното от скандално нарисуваните деца по време на срещата Славия - Левски. Родителят говори в сутрешния блок на Нова Тв, като обяви, че той не е нарисувал знаците по тялото на сина си.

"Той е на 7 години. Изрисували са "Levski Hooligan" и "ACAB". Някакво момче пред стадиона го нарисува. Детето видя, че рисуват някакви други хора и пожела и него да го нарисуват. Аз си говорих с приятели, а после той си беше облякъл тениската и аз не видях тези надписи. Иначе нямаше да допусна това. Не одобрявам това "ACAB", което означава "Всички ченгета са гадняри" (буквален превод: "Всички ченгета са копелета", б.а.). Той не знае какво значи това. За първи път го рисуват. Стана грешка някаква, но видяхме на пистата. Аз не смятам, че това е нацистки поздрав. Хванали са го в кадъра, докато маха и все едно е нацистки поздрав. Той дори не знае какво значи това. Не, няма откъде да види такива неща. Другото дете не го познаваме. Той ми каза, че са се запознали на пистата. Моят малкият постоянно е на пистата, дава тон за песен. Няма страшно там долу на пистата. Не смятам, че е опасно. Те си го пазят там, където е. Не смятам, че е опасно", заяви бащата.

В парка едни деца го сочиха и казаха "Ето го това дете, дето го издирват". Много е гадно", добави още родителят на детето, който обяви, че е голям фен на Левски, като дори телефонният му номер завършвал на 1914.

Снимка: Нова ТВ

  Сподели
585