Последното Вечно дерби за сезона ще остане без победител


Л. Михайлов

Последното Вечно дерби за сезона ще остане без победител

Левски - ЦСКА
Стадион: "Васил Левски“, София
Дата: 15.05.2018
Час: 18:30
Съдия:


Левски и ЦСКА излизат един срещу друг в последното Вечно дерби за този сезон. Двата тима разочароваха феновете си, тъй като не успяха да стигнат до заветните си цели. Левски изпусна да спечели Купата на страната, след като загуби с дузпи на финала срещу Славия. ЦСКА също нямаше късмет с този трофей, но по-тъжното за "армейците" е, че бяха близо до шампиона на страната Лудогорец, но в крайна сметка останаха на втора позиция. Реално предстоящият мач е от значение единствено за "сините", които се борят за 3-то място, даващо право на участие в Лига Европа. Все пак прогнозата на Futbol Tv и Futbolbet е за знак - Х.

В лагера на ЦСКА няма да могат да разчитат на контузената си звезда Фернандо Каранга. Той получи травма в предния двубой срещу Левски, когато Тиам извърши изключително грубо нарушение срещу него. Така Каранга пропусна всички мачове на "червените" до края на сезона. Негото място заема Бланко, който обаче не впечатлява особено с изявите си. Все пак очакванията са Христо Янев да заложи отново на него. Разбира се, има и малък шанс Алберг да застане на върха на атаката, но това ще бъде нетипична за него позиция, на която все пак той на няколко пъти доказа, че може да се справи добре.

Самият Янев даде почивка на част от титулярите си, като преди броени дни ЦСКА стигна до труден успех срещу Верея в Стара Загора. Тогава аут от състава бяха Бодуров и Малинов, а Десподов и Тиаго се появиха в игра след почивката, за да помогнат тима да спечели срещата. Сега обаче и четиримата ще са титуляри.

Като цяло пред Христо Янев има малко дилеми. Една от тях е свързана с мястото на Манолев. Янев обича да го използва по крилото, където безспорно е по-ефективен, но Стойчо Атанасов определено не е в най-добра форма, а Дюлгеров е трайно контузен. Така има вариант Станислав да бъде върнат като бек, а на неговото място да стартира Джеси или Енрике. Другата въпросителна пред треньора на "червените" е свързана с това кой да играе до Кристиян Малинов в центъра на терена. Опциите изглеждат две - Раул Лое или Пинто, като първия е с по-големи шансове. Има и малка вероятност Янев все пак да заложи отново на младия Валентин Антов, който най-после започна да получава игрови минути в края на сезона.

Сериозни проблеми в окомплектоването на защитата ще има Левски в предстоящото дерби с ЦСКА. Контузен е десния бек Милош Цветкович, а наказан за мача Холмар Ейолфсон. В мача с Лудогорец преди броени дни, Давид Яблонски получи жълт картон. Официалното предупреждение за чеха е пето от началото на сезона, което значи, че той ще пропусне следващия мач на своя отбор, а именно дербито с ЦСКА. Наказан все още е и Гомез, а Хали Тиам е с контузия и вероятно няма да играе.

Така от титулярната защита на "сините" на линия ще е само Иван Горанов. Последният със сигурност ще е титуляр, а компания защитата ще му правят Белаид. Прохазка и Найденов. На вратата ще е Митрев, като системата вероятно ще е 4-2-3-1. Пред бранителите ще бъдат Нашименто и Панайотов, а пред тях Паулиньо, Ривалдиньо и Обертан. Атаката на тима ще води Буш, който се представи добре в последните мачове срещу бившия си тим.



ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Левски София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
12.05.2018 Група за Титлата Лудогорец Разград 2 - 2 Левски София
09.05.2018 Купа на България Славия 0 - 0 Левски София
04.05.2018 Група за Титлата Левски София 3 - 2 Ботев Пловдив
29.04.2018 Група за Титлата Берое 0 - 4 Левски София
25.04.2018 Купа на България Левски София 2 - 2 ЦСКА София


Последни 5 срещи - ЦСКА София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
12.05.2018 Група за Титлата Верея Стара Загора 0 - 2 ЦСКА София
05.05.2018 Група за Титлата ЦСКА София 0 - 0 Лудогорец Разград
29.04.2018 Група за Титлата Ботев Пловдив 2 - 1 ЦСКА София
25.04.2018 Купа на България Левски София 2 - 2 ЦСКА София
21.04.2018 Група за Титлата Берое 1 - 1 ЦСКА София


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
25.04.2018 Купа на България Левски София 2 - 2 ЦСКА София
18.04.2018 Група за Титлата ЦСКА София 2 - 2 Левски София
11.04.2018 Купа на България ЦСКА София 0 - 2 Левски София
18.03.2018 Първа ПФЛ ЦСКА София 1 - 0 Левски София
21.10.2017 Първа ПФЛ Левски София 2 - 2 ЦСКА София
  Сподели
617