Черно море победи Септември и продължава битката за Европа


Л. Михайлов

Черно море победи Септември и продължава битката за Европа

Черно море победи Септември и в София и се класира за следващия плейофен мач за определяне на класирането за 7/8 място. Варненци удариха своя съперник с 2:1 и с общ резултат 4:2 продължават напред. Мехди Фенуш реализира и двата гола за “моряците".

Черно море започна по-уверено срещата и създаде две сериозни опасности пред вратата на Септември. В 10-ата минута Зехиров стреля силно с глава, но Борис Галчев спаси отбора си. В 11-ата минута топката се отби в гредата, след като Зехиров центрира и Галев се опита да направи спасяване. В 33-ата минута бе първият удар в очертанията на вратата на Черно море. Мартин Тошев получи пас от Галчев, но Макенджиев не беше затруднен.

В 39-ата минута Черно море повежда след красив, ножичен удар на Фенуш. Голът дойде след центриране на Зехиров, който комбинира чудесно с Н`Донгала. В 43-ата минута Мехди Фенуш отново се разписа. Н`Донгала намери Василев в наказателното поле, който технично чукна към Фенуш. Алжирецът не сгреши с плътен и добре насочен удар от централна позиция. В продължението на първото полувреме Георги Илиев центрира към Даниел Димов, който стреля с глава, но Галев спаси.

В 72-рата минута Фенуш бе изведен сам срещу Галев, но стреля в неговото тяло. В 75-ата минута Тошев стреля, но прекалено леко и Макенджиев улови топката без проблеми. В 85-ата минута Мартин Тошев намали резултата, след като бе изведен от Иван Тилев.

  Сподели
557