Делио Роси: Всички казват, че ние сме фаворити на финала - ОК


Л. Михайлов

Делио Роси: Всички казват, че ние сме фаворити на финала - ОК

"Не ми харесва да говоря преди нещо да се е случило. Това е един важен мач. Резултатът ще даде друг смисъл на нашия сезон. Ако нещата минат добре за нас, това ще донесе един трофей, който ще остане в историята на нашия клуб. Аз мисля, че това би било много важно за клуба, за футболистите и за нашите привърженици", заяви треньорът на Левски Делио Роси преди финала за Купата на страната срещу Славия.

"Ако искаш да бъдеш голям, трябва да поемаш отговорност за всичко. Когато играеш на финал не мисля, че има фаворит. Всички казват, че ние сме фаворит - ОК. Това е част от отговорността, която ние трябва да приемем. Купата ще бъде голям успех, тя ще остане във витрината на клуба. Но не може да се каже, че един мач ще направи оценка на отбора през целия сезон. Трябва да изчакаме и другите мачове. След като топката спре да се движи, трябва да направим една равносметка на това, което се е случило и да дадем оценка за представянето на отбора през целия шампионат", каза още треньорът на "сините".

"Вече от доста години се занимавам с този занаят. Не съществува рецепта, по която да се действа. Зависи много от отбора, от футболистите, от условията. Ако трябва да избирам между ентусиазъм и песимизъм, аз бих избрал ентусиазма. Зависи много от групата футболисти, с която разполага треньора. Няма рецепта. Този мач сам по себе си поражда напрежение. Работата на треньора е да успокои играчите. Изненада може да има само, ако не съм на резервната скамейка", добави още Роси.

  Сподели
458