ЦСКА и Лудогорец няма да се победят


Л. Михайлов

ЦСКА и Лудогорец няма да се победят

ЦСКА - Лудогорец
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 05.05.2018 г.
Час: 20:00
Съдия: Никола Попов


ЦСКА приема Лудогорец на Националния стадион "Васил Левски" в среща от кръга на Първа лига. Двубоят съвпада със 70-годишния юбилей на "армейците", като от клуба гарантират истински празник през целия ден за феновете на тима. Именно двубоя с Лудогорец ще бъде кулминацията на червения празник. Лудогорец вече си спечели титлата на страната, а поредицата незадоволителни резултати при ЦСКА доведоха до треньорска рокада на "Армията". Прогнозата на Futbol Tv и Futbolbet е за знак - Х.

От няколко дни ЦСКА има нов треньор и неговото име е Христо Янев. Любимецът на Сектор Г ще направи своя повторен дебют, след като преди време води отбора в историческия сезон на "армейците" във "В" група. Тогава Янев успя въпреки всичко да спечели Купата на България, но през следващия сезон напусна след няколко незадоволителни резултати в новосформираната Първа лига.

Христо Янев познава качествата на повечето футболисти, тъй като ги е тренирал, а и до скоро бе главен скаут на тима. За мача с Лудогорец, новият треньор няма да може да разчита на голямата звезда на тима Фернандо Каранга. Голаджията получи зверска контузия по време на дербито с Левски и пропуска остатъка от сезона. Добрата новина за него е, че на този етап не се предвижда операция и вероятно ще бъде готов за първия мач на отбора в Лига Европа.

Така като титуляр отново ще започне Бланко. Последният вкара единствения гол на тима в последния мач срещу Ботев, но в самия край пропусна дузпа и по този начин лиши отбора си от поне точка в тази среща. Все пак Бланко ще получи нов шанс за изява, тъй като треньорският щаб реално не разполага с друг типичен централен нападател. Вариант е Алберг да бъде преквалифициран, но това е по-малко вероятно и почти сигурно той ще остане на пейката.

Иначе с контузии още са Енрике Рафаел, Александър Дюлгеров, Георги Китанов и Укра, а под въпрос до последно ще бъдат Александър Барт и Станислав Манолев, които също се оплакват от травми. Самият Христо Янев обаче се надява поне Манолев да бъде готов за игра, тъй като той е един от най-добрите играчи на отбора. Ако това стане факт, то националът ще стартира като бек и ще подпомага Кирил Десподов от по-задни позиции. В противен случай, отново ще се разчита на незадоволително представящия се Стойчо Атанасов.

Реално единствената въпросителна пред новия наставник е кой да играе в средата на терена до Кристиян Малинов. Рубен Пинто е с по-големи шансове, но реално погледнато и Раул Лое може да стартира като титуляр. Има и трети вариант, който се казва Валентин Антов, като това може да се случи единствено, ако Янев потърси някакъв вид изненада спрямо съперника.

Наставникът на Лудогорец Димитър Димитров-Херо няма да може да разчита на наказания Яцек Горалски за мача с ЦСКА. Полският национал ще пропусне един мач на своя тим и чак след това ще е на линия. Херо няма други проблеми, с изключение на трайно контузените Абел Анисе и Владо Стоянов. И двамата ще бъдат готови за игра вероятно през следващия сезон.

Иначе треньорският щаб на шампионите ще използва най-добрите си играчи, като все още нито един футболист не е пуснат в почивка, въпреки че отбора вече спечели титлата и на теория. Димитър Димитров е решил да пусне по-рано в почивка част от футболистите си, но това ще стане, след като бъде изигран и мачът срещу Левски, който е на 12 май. След този двубой разградчани ще бъдат наградени за спечелената шампионска титла, която е седма поредна за Лудогорец.

Ренан, Натанаел, Сисиньо, Марселиньо, Вандерсон и Густаво Кампаняро ще отпътуват за родината си веднага след двубоя. Козмин Моци и Вирджил Мисиджан също ще излязат във ваканция по-рано от останалите. За последните две срещи - с Берое на 15 май в Стара Загора и на 20 май срещу Ботев Пловдив, от бразилците ще останат само Лукас Саша и Рафаел Форстер, които играят по-рядко.



ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - ЦСКА София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
29.04.2018 Група за Титлата Ботев Пловдив 2 - 1 ЦСКА София
25.04.2018 Купа на България Левски София 2 - 2 ЦСКА София
21.04.2018 Група за Титлата Берое 1 - 1 ЦСКА София
18.04.2018 Група за Титлата ЦСКА София 2 - 2 Левски София
14.04.2018 Група за Титлата ЦСКА София 5 - 1 Верея Стара Загора


Последни 5 срещи - Лудогорец Разград

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
27.04.2018 Група за Титлата Верея Стара Загора 0 - 3 Лудогорец Разград
21.04.2018 Група за Титлата Ботев Пловдив 2 - 4 Лудогорец Разград
18.04.2018 Група за Титлата Лудогорец Разград 7 - 0 Берое
14.04.2018 Група за Титлата Левски София 0 - 1 Лудогорец Разград
06.04.2018 Група за Титлата Лудогорец Разград 3 - 2 ЦСКА София


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
06.04.2018 Група за Титлата Лудогорец Разград 3 - 2 ЦСКА София
14.12.2017 Купа на България ЦСКА София 1 - 1 Лудогорец Разград
05.11.2017 Първа ПФЛ Лудогорец Разград 1 - 2 ЦСКА София
22.07.2017 Първа ПФЛ ЦСКА София 0 - 1 Лудогорец Разград
20.05.2017 Група за Титлата Лудогорец Разград 1 - 1 ЦСКА София
  Сподели
707